<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 17, 2021

LinkedIn stemt na TikTok ook in met vertegenwoordiging in Turkije

Als onderdeel van de nieuwe Turkse wet op sociale media heeft de Amerikaanse sociaalnetwerksite LinkedIn ingestemd met de vereiste om een ​​lokale vertegenwoordiger in het land aan te stellen.

“Dagen voor het reclameverbod kondigde LinkedIn aan dat het een vertegenwoordiger voor ons land zal benoemen”, tweette Ömer Fatih Sayan, de Turkse viceminister van Infrastructuur.

Zoals vereist door de maatregelen die in oktober 2020 van kracht werden, heeft Turkije socialmediaplatforms, die in het land meer dan een miljoen keer per dag bezocht worden, gevraagd om lokale vertegenwoordigers aan te wijzen.

Vorig jaar legde Turkije een boete van 40 miljoen lira (5,4 miljoen dollar) op aan meerdere sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, Twitter en YouTube, wegens het niet naleven van de wet.

Turkije zal de bandbreedte van die platforms die de vereisten negeren tot 90 procent beperken en in Turkije gevestigde bedrijven verbieden advertenties op hen te plaatsen.

Sayan benadrukte dat Turkije er bij platforms geruime tijd op aandrong om vertegenwoordigers aan te wijzen voordat deze straffen van kracht worden.

Tot nu toe hebben VKontakte (VK), YouTube, TikTok en Dailymotion besloten om een kantoor in Turkije te openen.

Als onderdeel van de nieuwe wetgeving moeten socialmediabedrijven reageren op verzoeken van de Turkse overheid in de Turkse taal en binnen 48 uur reageren op verzoeken met betrekking tot persoonlijke en privacyrechten.

De platforms moeten ook halfjaarlijkse verslagen publiceren over hun responspercentages op dergelijke verzoeken.

Sociale netwerken die niet voldoen aan gerechtelijke bevelen om illegale inhoud te verwijderen, kunnen volgens de wet worden bestraft.

Dankzij de wet moeten socialmediabedrijven de gegevens van bezoekers uit Turkije ook in datzelfde land houden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-01-2021

Jan 17, 2021
Loading posts...