<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2016

Luchthaven Istanbul haalt na Schiphol nu Frankfurt in

Luchthaven Istanbul Atatürk heeft na Schiphol de luchthaven van Frankfurt ingehaald in passagiersaantallen. De Turkse luchthaven zit daarmee nu in de top drie van drukste luchthavens van Europa.

In 2015 verwerkte Atatürk 61,3 miljoen passagiers en boekte een groei van 8,2 procent. Daarmee heeft de Turkse luchthaven Frankfurt ingehaald die 61 miljoen passagiers heeft verwerkt.

De Duitse luchthaven, die met 4 procent wilde groeien, groeide lager dan verwacht met 2,5 procent. De lagere groei komt mede door de grote stakingen bij Lufthansa van vorig jaar. Istanbul verwelkomde in drie jaar tijd meer dan 16 miljoen extra passagiers, terwijl Frankfurt bleef steken op 4 miljoen. De Duitse luchthaven zag Lufthansa vluchten die niet winstgevend waren schrappen en steeds meer vluchten uitvoeren uit andere bases zoals Cologne en Wenen met de low-cost dochterondemerning Eurowings.

London Heathrow is de drukste luchthaven van Europa gebleven met 75 miljoen passagiers, gevolgd door Paris Charles de Gaulle. De luchthaven van Parijs zag voor het eerst in twee jaar zijn passagiersaantallen dalen.

webr3fqesacdfs

De groei van Istanbul Atatürk is te danken aan Turkish Airlines, die vorig jaar meer passagiers heeft vervoerd. De Turkse luchtvaartmaatschappij wil zijn vloot voor 2021 bijna verdubbelen waarmee ook de positie van Londen en Parijs in het vizier is.

De Turkse luchthaven heeft eerder in 2014 luchthaven Schiphol en Madrid ingehaald.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Grafiek: Bloomberg

Jan 16, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...