<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 22, 2019

Lufthansa reageert zeer opvallend op megavliegveld Istanbul Airport

Volgens luchtvaartreus Lufthansa wordt de nieuwe Turkse megaluchthaven Istanbul Airport “een geweldige faciliteit die aan alle behoeften zal voldoen”. Daarmee presteert Turkije voortaan in de ‘Champions League’ van de luchtvaart.

Dat zei de algemeen directeur van Lufthansa in Turkije Kemal Geçer deze week in een interview.

Hij reageerde ook op kritieken die het nieuwe vliegveld ontvangt van het klaagkamp dat sinds het begin tegen het megaproject is en de plank vaker misslaat.

“Aantijgingen dat dit vliegveld onveilig zou zijn en daarom zal sluiten, zijn komisch. Een luchthaven wordt vooraf op alle punten geïnspecteerd. Dit vliegveld heeft alle toetsingen succesvol doorstaan”, zei Geçer.

Over een andere aantijging dat vliegtuigen te lang taxiën, zei Geçer “dat elke grote luchthaven lange looproutes en lange taxitijden heeft”.

“Wie Singapore of Atlanta bezoekt, zal dat zelf ook ervaren. Het Turkse volk was blijkbaar erg gewend aan een stadsluchthaven. Misschien dat het daaraan ligt. Maar men moet niet vergeten dat deze luchthaven met een langetermijnvisie is gebouwd en strategisch een juiste stap is. Over tien jaar zal dit een geweldige luchthaven zijn die aan alle behoeftes voldoet.”

Buitenlandse passagiers zijn erg tevreden met de nieuwe luchthaven van Istanbul, benadrukt de algemeen directeur van Lufthansa. “We krijgen van passagiers te horen dat ze niet wisten dat Istanbul zo groen was. Vroeger lag de aanvliegroute over de stad, nu over bosgebieden. Dat draagt positief bij aan het imago van Turkije.”

Geçer liet ook weten dat zij als Lufthansa het immense verhuisproces, de grootste in de luchtvaartgeschiedenis, nauwlettend hebben gevolgd. “We konden ze letterlijk niet bijhouden en hebben hen gefeliciteerd vanwege hun grote prestatie.”

Ook vertelde de Lufthansa-directeur dat zijn vliegbedrijf zich niet uit Istanbul zal terugtrekken omdat de grote luchtvaartmaatschappij “minder omzet zou draaien door [de concurrentie bij] Istanbul Airport”. “Waarom zouden we dat doen? We zijn al zestig jaar in Turkije actief en boeken een goede omzet. Dankzij de nieuwe luchthaven neemt ons groeipotentieel ook toe.”

Fase twee

Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van de al grote Istanbul Airport. Een nieuwe serie start- en landingsbanen, nummer vijf en zes, zal de taxitijd voor voornamelijk binnenlandse vluchten drastisch verlagen en de capaciteit verder vergroten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 22-08-2019

Aug 22, 2019
Loading posts...