<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 08, 2019

Maat vol voor moslims in Duitsland

De Duitse moslimgemeenschap roept de regering op een nieuwe regeringspost op te richten om de groeiende Islamofobie in het land tegen te gaan.

De voorzitter van de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, Aiman ​​Mazyek, stelde woensdag een benoeming tot commissaris voor Islamofobie voor. “We hebben het belang van een dergelijke functie gezien nadat de federale regering een commissaris had benoemd om antisemitisme te bestrijden”, zei hij tegen de Duitse krant Bild.

Mazyek onderstreepte dat de benoeming van een commissaris voor Islamofobie een belangrijk signaal zou zijn en dat autoriteiten gevoeliger zouden worden voor anti-moslimmisdaden.

De coalitieregering van bondskanselier Angela Merkel creëerde vorig jaar een kantoor voor een federale commissaris om te strijden tegen antisemitisme. Dat gebeurde na oproepen van Joodse organisaties.

Ondanks suggesties voor het creëren van een vergelijkbare functie om de zorgen van de moslimgemeenschap aan te pakken, was de regering tot nu toe terughoudend.

Mazyek zei dat de groeiende anti-moslim propaganda in het land de afgelopen maanden zorgwekkende niveaus heeft bereikt. In juli ontvingen meer dan 20 moskeeën bomdreigingen. “Iemand die tegen moslims of andere minderheden is, bedreigt ons eigenlijk allemaal in een vrij, democratisch land. Het is cruciaal dat de samenleving dit erkent”, benadrukte hij.

Duitsland ziet de afgelopen tijd Islamofobie en haat tegen migranten steeds verder toenemen, veroorzaakt door extreemrechtse partijen en bewegingen, die misbruik maken en angst creëren tegen vluchtelingen en terreur.

De politie heeft vorig jaar 813 haatmisdrijven tegen moslims geregistreerd, waaronder beledigingen, dreigbrieven, fysieke aanvallen en aanvallen op moskeeën.

In Duitsland wonen 4,7 miljoen moslims. Het land, met meer dan 81 miljoen inwoners, heeft na Frankrijk de op een na grootste moslimbevolking in West-Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 08-08-2019

Aug 08, 2019
Loading posts...