<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2016

Maat vol voor Turkije: ‘Rusland pleegt oorlogsmisdaden in Syrië’

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft fel gereageerd op de luchtaanvallen van Rusland in Syrië waarbij burgerdoelen, scholen en ziekenhuizen bewust zijn aangevallen.

“Dit is duidelijk een oorlogsmisdaad waarbij het internationaal recht wordt geschonden. We veroordelen deze aanvallen met afschuw”, staat in een schriftelijke verklaring van het ministerie.

In de verklaring staat ook dat Rusland zijn aanvallen juist heeft opgevoerd na de onderhandelingen in München voor een wapenstilstand. “De Russische regering zorgt voor een escalatie van de huidige situatie in Syrië. Rusland moet hiermee ophouden voordat het helemaal uit de hand loopt”, meldt het ministerie.

Rusland voerde maandag luchtaanvallen uit op burgerdoelen in Azaz en Idlib. Daarnaast zijn ook ballistische raketten afgevuurd vanaf Russische oorlogsschepen. Tijdens de aanvallen, waarbij scholen en ziekenhuizen zijn geraakt, is ook een kliniek van Artsen Zonder Grenzen aangevallen. Het dodental ligt boven de 30, waaronder veel kinderen. Het aantal gewonden ligt boven de 100, laat het ministerie weten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Feb 16, 2016
Loading posts...