<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 17, 2020

Macron haalt uit naar Nederland

Volgens de Franse president Emmanuel Macron zetten landen zoals Nederland en Duitsland de toekomst van de Europese Unie (EU) op het spel door niet solidair te zijn met onder andere Italië.

“Dit is een moment van de waarheid. Zien we Europa als een politiek project of enkel als een gezamenlijke markt? Ik zie het als een politiek project. Dan moet je elkaar financieel steunen en ben je solidair”, zei hij vrijdag tegen het Britse dagblad Financial Times.

De zogeheten eurobonds, goedkope leningen, zijn volgens de Franse president een teken van solidariteit. Maar Nederland vindt eerst dat Italië zijn begroting in orde moet hebben. Macron zei ook dat hij vaak contact heeft met premier Mark Rutte.

Als de rijkere Europese landen andere EU-staten niet steunen met economische opbouw vanwege schade die is opgelopen door het coronavirus, “zullen populisten in Italië, Spanje en wellicht Frankrijk de macht kunnen overnemen”, waarschuwde Macron. Hij vergeleek de huidige situatie met die van tussen de twee wereldoorlogen en hoe toen over en weer werd geëist dat “er betaald moest worden ondanks fouten”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-04-2020

Apr 17, 2020
Loading posts...