<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 13, 2019

Maduro: Amerikaanse regering bende extremisten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro beschuldigt de Amerikaanse regering-Trump voor de crisis in zijn land en noemt hen “een bende extremisten”.

“Ze zijn oorlogszuchtig om Venezuela over te nemen”, zei Maduro in een speciaal interview met de BBC in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Maduro hoopt dat “deze extremistische groep in het Witte Huis wordt verslagen door een krachtige wereldwijde publieke opinie.”

“Het is een politieke oorlog, van het imperium van de Verenigde Staten, van de belangen van extreemrechts die vandaag de dag regeert, van de Ku Klux Klan, die het Witte Huis regeert, om Venezuela over te nemen,” benadrukte hij.

Maduro zei, op de vraag of hij denkt dat Trump een blanke supremacist is, dat “hij dat publiekelijk en openlijk is”. “Ze haten ons. Ze kleineren ons, omdat ze alleen geloven in hun eigen belangen, en in het belang van de Verenigde Staten,” voegde hij eraan toe.

De Venezolaanse president verwierp ook toelating van buitenlandse humanitaire hulp in het land, meldend dat zijn land “de capaciteit heeft om aan alle behoeften van zijn mensen te voldoen” en niet “voor iemand moet smeken”.

Maduro zei dat de VS van plan is om “een humanitaire crisis te creëren om zo een ​​militaire interventie te rechtvaardigen”. “Dit is een deel van die schertsvertoning. Daarom vertellen we hen met alle waardigheid dat we hun kruimels, hun giftige voedsel, hun overblijfselen niet willen hebben.”

Wat is de logica, redenering, om een ​​verkiezing te herhalen, vroeg Maduro zich af. Hij vertelde de BBC dat “ongeveer tien” regeringen Juan Guaido steunden en dat ze probeerden “een regering op te leggen die niemand heeft gekozen”. “De extremisten van het Witte Huis hebben het op zich genomen om een ​​staatsgreep in Venezuela uit te voeren.”

Venezuela is sinds 10 januari opgeschrikt door protesten, toen president Nicolas Maduro werd beëdigd voor een tweede termijn na een door de oppositie geboycotte verkiezing.

De spanningen namen toe toen oppositieleider Guaido zich op 23 januari tot president verklaarde, een stap die werd gesteund door de VS en vele Europese landen, waaronder Nederland, en Latijns-Amerikaanse landen.

Turkije, Rusland, China, Iran, Bolivia en Mexico hebben laten weten achter de gekozen Maduro te staan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CARACAS – LONDEN | Gepubliceerd: 13-02-2019

Feb 13, 2019
Loading posts...