<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 30, 2019

Maleisië barst los tegen Israël

De Maleisische premier Mahathir Mohamad heeft deze week hevige kritiek geuit op Israël, dat hij een criminele staat noemt.

“Israël is een criminele staat en verdient het om veroordeeld te worden”, schreef Mahathir op zijn persoonlijke blogpost, waarin hij de Maleisische solidariteit met het Palestijnse volk aanhaalde.

De verklaring kwam dagen nadat het International Paralympic Committee (IPC) Maleisië ervan weerhield om dit jaar het wereldkampioenschap te houden omdat het land geen visa had uitgereikt aan atleten uit Israël.

Maleisië kreeg twee jaar geleden het recht om de wereldkampioenschappen para-zwemmen in 2019 te organiseren. Het land, met een moslimmeerderheid, in Zuidoost-Azië is een sterke voorstander van de Palestijnse zaak en heeft geen diplomatieke betrekkingen met Israël.

In zijn artikel “Een genocidale staat” schreef Mahathir: “We houden vol dat we het recht hebben om Israëli’s uit ons land te verbannen. Wanneer de wereld ons hiervoor veroordeelt, hebben we het recht om te zeggen dat de wereld hypocriet is.”

Mahathir zei dat Israël ‘is geschapen’ uit een “deel van het Palestijnse land”, zonder referendum of volksstemming. Hij voegde eraan toe dat Palestijnen zijn verdreven uit hun land zonder enige “compensatie” voor het land en huizen die door de Israëli’s in beslag zijn genomen.

Hij riep ook degenen die sympathiseren met de Palestijnse zaak op om hun veroordeling uit te spreken voor de “flagrante onmenselijkheid” van Israël.

“De hele wereld kan de onrechtvaardigheid en de onderdrukking van de Palestijnen door de Israëli’s zien, maar Israël wordt zelfs niet bekritiseerd door de mensen die zo veel praten over de vrijheid van onderdrukking en de rechtsstaat,” zei hij.

De premier benadrukte dat Maleisië niet “anti-joods” of “antisemitisch” is, maar het land zich het recht voorbehoudt om onmenselijk en onderdrukkend gedrag overal en door iedereen te veroordelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KUALA LUMPUR | Gepubliceerd: 30-01-2019

Jan 30, 2019
Loading posts...