<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2021

Maleisië: Turkije is de leider van de moslimwereld

Maleisië volgt het leiderschap van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan binnen de wereldwijde Islamitische gemeenschap (oemma) op de voet. In die zin neemt Turkije een soort leiderschap aan.

Dat zei de Maleisische minister van Buitenlandse Zaken Saifuddin Abdullah deze week tijdens zijn staatsbezoek aan Ankara.

De twee landen bespraken veel zaken, zoals economische samenwerking, toenemende handel en de snelle voltooiing en ondertekening van de vrijhandelsovereenkomst.

“We zijn vastbesloten om onze betrekkingen op elk front te verbeteren, vooral als het gaat om het goed benutten van ons potentieel in de komende periode”, reageerde de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu op een gezamenlijke persconferentie. “Maleisië is onze belangrijkste handelspartner in de ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) regio van 650 miljoen mensen.”

Terwijl het handelsvolume tussen de twee landen in de eerste 11 maanden van dit jaar met 7 procent is toegenomen in vergelijking met vorig jaar, merkte de Turkse minister op dat het bilaterale handelsvolume met meer dan 30 procent is gestegen tot 3,5 miljard dollar. “We moeten dit cijfer verhogen tot 5 miljard dollar en vervolgens tot 10 miljard dollar. Onze vrijhandelsovereenkomst moet worden uitgebreid om e-commercediensten op te nemen.”

Over samenwerking met de defensie-industrie zei Çavuşoğlu dat Turkse bedrijven “nauw geïnteresseerd zijn in aanbestedingen van de defensie-industrie voor Maleisië”.

“Sommige van onze bedrijven hebben in het verleden aanbestedingen gewonnen en de producten op tijd geleverd. Ook de Maleisische investeringen in ons land nemen toe”, zei hij.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-12-2021

Dec 22, 2021
Loading posts...