<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 08, 2023

Man (32) opgepakt voor voorbereiden chemische bomaanslag

De Duitse politie heeft een Iraanse staatsburger gearresteerd op verdenking van het plannen van een chemische terreuraanval, lieten autoriteiten zondag weten.

De 32-jarige man is gearresteerd in de westelijke stad Castrop-Rauxel nadat speciale politiediensten zijn huis waren binnengevallen.

“De verdachte wordt ervan verdacht een ernstige gewelddaad te hebben voorbereid”, verklaarde het parket van Düsseldorf, erbij vermeldend dat hij giftige chemicaliën zoals ricine en cyanide had verkregen om een ‘religieus gemotiveerde’ aanval uit te voeren.

Politieagenten en experts in beschermende kleding doorzochten de woning van de verdachte op zoek naar bewijsmateriaal. “De zoektocht dient om overeenkomstige gifstoffen en ander bewijsmateriaal te vinden. De verdachte en een andere persoon zijn in hechtenis genomen, het bewijs is veiliggesteld en wordt geëvalueerd”, aldus het parket.

De politieoperatie werd uitgevoerd naar aanleiding van een tip van de inlichtingendienst van een bevriend land, meldde dagblad Bild.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-01-2023

Jan 08, 2023
Loading posts...