<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 31, 2022

Man slaat Nigeriaanse invalide straatverkoper dood op drukke straat Italië

In de Italiaanse stad Porto Civitanova is in een drukke winkelstraat een Nigeriaanse straatverkoper doodgeslagen door een 32-jarige Italiaan. De man sloeg de invalide slachtoffer eerst met zijn eigen stokken, sprong daarna op zijn lichaam en sloeg zijn hoofd tegen de grond. Omstanders bleven enkel toekijken.

Dat melden Italiaanse media, die ook de beelden hebben gedeeld.

De 39-jarige slachtoffer overleefde de aanval niet. De Italiaan is aangehouden. In zijn eerste verklaring zei hij dat de straatverkoper “erg opdringerig was en zijn vriendin had lastiggevallen”. Daarna zou hij zijn excuses hebben aangeboden aan de familie van de Nigeriaan.

De lokale politie heeft in een eerste reactie laten weten dat “er geen sprake is van een racistisch motief”.

De Nigeriaanse straatverkoper laat een vrouw en zoon achter. De lokale bevolking liet weten dat hij een goede man was en hij niet voor problemen zorgde.

Toekijkers

Italiaanse media wezen met name ook naar de omstanders, die niet hebben ingegrepen en enkel toekeken. Een advocaat die het vaker opneemt voor Nigerianen in Italië noemde dat schandalig. “Ook dat moet onderzocht worden. Over medeburgerschap en solidariteit valt niet veel meer te zeggen.”

De Italiaanse gezondheidsminister Roberto Speranza bleef ook niet stil: “De brute moord op Alika Ogorchukwu midden op straat in Civitanova Marche is verbazingwekkend. Enkel toekijken is net zo ernstig en onvergeeflijk als geweld.”

Ook andere Italiaanse politici reageerden met afschuw op de moord en toekijkers.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-07-2022

Jul 31, 2022
Loading posts...