<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 09, 2017

Marokkanen protesteren keihard tegen komst delegatie uit Israël

Een grote groep Marokkanen bestaand uit vijftien organisaties, verenigingen en parlementariërs hebben in de hoofdstad Rabat geprotesteerd tegen de komst van een delegatie uit Israël.

Zij zijn niet blij met de komst van de Israëliërs voor een internationaal symposium in Marokko over handel en investeringen. De groep is tegen normalisering met de betrekkingen met Israël vanwege de Israëlische acties in Palestina.

Het protest is ook bijgewoond door de Marokkaanse parlementariërs Raja el-Kessab en Hicham Abdussadiq.

“Wij hebben geëist dat de Israëlische delegatie, waaronder de oorlogsmisdadiger oud-minister van Defensie en zionist Amir Peretz, uit het Marokkaanse parlement gegooid moest worden. Wij willen geen zionistische moordenaars in dit gezegende land”, laat el-Kessab aan persbureau AA weten. “Wij hebben opgeroepen niet onder een dak te willen zijn met oorlogsmisdadiger Peretz. Wij zijn hier samen met ons volk om te protesteren tegen de uitnodiging van deze delegatie.”

Parlementslid Hicham Abdussadiq vertelt ook geen normalisering van de relaties met Israël te willen. “Wij zullen alles aan doen om dit tegen te werken.”

De betogers gaven ook aan dat de “zionistische onderdrukking van Palestijnen moet stoppen”.

Symposium

De Israëlische delegatie kreeg ook Palestijnse vlaggen te zien tijdens het symposium in het Marokkaanse parlement. Zo waren ook leuzen te horen en werd geroepen dat de Israëliërs Marokko moesten verlaten.

Relaties

Marokko beëindigde zijn relaties met Israël nadat in 2000 de voormalige Israëlische premier Sharon de Al-Aqsamoskee in Al-Quds is binnengevallen. Rabat sloot daarop ook zijn communicatiebureau met Israël.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT | Gepubliceerd: 09-10-2017

Oct 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...