<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 31, 2018

Marokkanen vieren feestdag in Turkse hoofdstad Ankara

De Marokkaanse ambassade in Ankara heeft maandag de Dag van de Troon gevierd. Die werd bijgewoond door een groot aantal gasten, waaronder de Turkse minister van Cultuur en Toerisme Mehmet Nuri Ersoy.

“We vieren vandaag de 19e verjaardag van het bewind van koning Mohammed VI”, sprak de Marokkaanse zaakgelastigde in Ankara Said Ait al-Talib Ali.

De Turkse minister benadrukte op zijn beurt de voortdurende sterke vriendschap tussen de twee landen.

“We hebben de nationale dag van onze vriend en broederland Marokko gevierd. Door de gezamenlijke wil van onze president Recep Tayyip Erdoğan en de koning van Marokko, Mohammad VI, geloof ik dat de historische en diepgewortelde betrekkingen tussen de twee landen nog verder zullen toenemen”, zei Ersoy.

Mohammed VI steeg in 1999 naar de macht en vervolgde zijn vader koning Hassan II. Sinds die tijd heeft Mohammed VI geleid tot sociale, democratische en economische hervormingen in het Marokkaanse koninkrijk, is gemeld tijdens de ceremonie.

Volgens het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken werden diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Marokko op 17 april 1956 tot stand gebracht door een gezamenlijke verklaring van de regeringen van beide landen, na de onafhankelijkheid van Marokko.

Turkije en Marokko zijn sterk met elkaar verbonden door diepgewortelde historische en broederlijke banden en delen gemeenschappelijke tradities, is benadrukt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-07-2018

Jul 31, 2018
Loading posts...