<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2015

Marokko gaat acties ongehoorzaam Israël bestrijden na aanslag Al-Aqsamoskee

Naar aanleiding van de bestorming van de Al-Aqsamoskee door Israëlische troepen heeft de Marokkaanse koning Mohammed VI gesproken met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, de Jordaanse koning Abdullah II en de emir van Qatar Tamim bin Hamad al-Thani over het voorval.

Voortaan zullen de ministers van Buitenlandse Zaken van deze landen gecoördineerd samenwerken om soortgelijke acties te bestrijden waarbij Israël internationale rechten aan zijn laars lapt, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De leiders doen dit omdat Israël ongehoorzaam blijft bij het vinden van een oplossing. “Door lukraak de regels te schenden is Israël een verdeeldheid aan het creëren in de regio met alle gevolgen van dien”, melden de leiders.

Eerder riepen de Turkse president Erdoğan en de Saudische koning Salman op tot acties na de bezetting en aanslag op de Al-Aqsamoskee door Israëlische troepen. “We zullen ze niet toestaan Islamitische waarden te schaden. Het is onaanvaardbaar dat moslims uit een moskee worden gezet. We roepen de internationale gemeenschap, maar vooral de Islamitische wereld, op tot acties.”

Erdoğan gaf aan dat Israël verkeerde beslissingen neemt in de regio. “Deze daden zullen ervoor zorgen dat het Midden-Oosten flink wat schade zal oplopen”, aldus Erdoğan.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Israël met vuur speelt. “Een moskee bezetten en de toegang ontzeggen voor moslims is provocatief. We roepen Israël op om hiermee te stoppen”, aldus het ministerie.

Israëlische troepen vielen zondag de Al-Aqsamoskee binnen en jaagden de moslims weg uit de moskee die met hun gebed bezig waren. De moskee liep schade op door gasbommen die naar binnen zijn gegooid. De toegang tot de moskee werd door de Israëlische militairen ontzegd voor moslims wegens het joods Nieuwjaar Rosj Hasjana. Bij het conflict dat daarna ontstond raakten 30 Palestijnen gewond door het harde optreden van de Israëlische troepen met traangas, gasbommen en rubberkogels.

webr13wdqsacxz

De Verenigde Naties, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben ondertussen gemeld de gebeurtenissen in de regio “zorgwekkend” te vinden.

De Israëlische premier Netanyahu gaf aan door te gaan met de bezetting van de moskee. “Palestijnen die met stenen gooien zullen harder worden aangepakt”, zei Netanyahu. Donderdag, een dag na de uitspraken van de premier, heeft een rechter in Israël bepaald dat de stenengooiers neergeschoten mogen worden met echte kogels, meldt de Israëlische Tv-zender 10.

webr32qfewsac

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Sep 17, 2015
 • Killisrael

  Mensen die stenen gooien mogen geschoten worden ?

 • genc osman

  dit is een klein begin in een lang traject de islamitische wereld moet opstaan en er voor zorgen dat israel stopt met deze barbaarse acties. De islamitische wereld moet samen sterk staan tegenover israel. israel doet alles wat god verboden heeft. Ze hebben de holocaust meegemaakt maar hebben geen les hier uit getrokken. Voor alle duidelijkheid ik heb niks tegen joden alleen tegen de israelische overheid.

 • Ibnatou Tiyergh

  Mensen die met kogels schieten en granaten tegen onschuldige mensen moeten uitgeroeid worden !!!! Dit zijn geen mensen maar Gog en Magog !!!

 • Yuval Shapiro

  Al degenen en ook degenen die zich buiten Turkije bevinden en oproepen om een “genocide te plegen” zoals jullie dat reeds tegen de Armeniers hebben geconcretiseerd met als gevolg dat meer dan 1.5 miljoen onschuldige burgers die door jullie vermoord werden, mogen zich vroeg of laat verwachten hun hoofd te verliezen nu dat ze bewezen hebben dat zij hun brein toch niet voor het welzijn van iedereen kunnen gebruiken.Hiermede bedoel ik wezens zoals U IBNATOU TIYERGH.Dit is absoluut geen dreigement maar een kennis making ” to whom it may concern” !!!

 • Ibnatou Tiyergh

  Criminelen die onschuldige burgers aanvallen, hun huizen uitzetten, in koelen bloede neerschieten zijn geen mensen en MOETEN uitgeroeid worden!!! Dit is heel wat anders dan UW eigen mensen verraden en vermoorden om een stuk land te bekomen dat u niet toekomt om er vervolgens weer een hel van te maken. Geschiedvervalsing is ook uit den boze. En die hasbara van je begint saai te worden of is het plaatje blijven steken ???

 • Said Khaddamellah

  Ik vind echt schande voor die moslims leiders ze doen helemaal niks voor onze broeders en zusters die worden gwn live in hun eigen land gwn geslacht en worden ze gwn live uit de aqsamoskee weg gerooid waar zijn die moslims leiders Allah omahada monkar

 • Rob Bosman

  Wanneer wordt Israël is gestopt door de internationale gemeenschap.

 • Marion

  Een vraag, die steeds bovenkomt: Hoe komt het dat er geen palestijnen tussen alle vluchtelingen zitten? Het gaat ze dan toch buiten de rellen niet slecht? is dat het?

 • Rob Bosman

  Alleen de Palestijnen op de westbank kunnen naar Jordanië vluchten en daar zitten al vele miljoenen de Palestijnen op de Gaza strook kunnen volgens mij nergens heen zelfs het water niet op want daar zitten die zionisten ook, dus wel logies dat er geen Palestijnen tussen zitten lijkt mij

Loading posts...