<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Dec 17, 2022

Marokko verliest troostwedstrijd WK, maar verovert harten van wereld

Het is het Marokkaanse elftal niet gelukt om als ’s werelds derde beste voetballand te eindigen op het WK in Qatar. Na een verlies tegen zwaargewicht Frankrijk (0-2) is zaterdag ook verloren tegen Kroatië (1-2).

Maar als er een elftal op dit WK is die de harten van de wereld veroverde, zijn dat de voetballenmannen uit Marokko, ook wel de Atlasleeuwen, geworden. Hun strijdlust zorgde voor meerdere stuntwedstrijden waarbij favorieten Spanje en Portugal naar huis zijn gestuurd en ook van België en Canada is gewonnen.

Wereldmedia spreken, samenvattend, vol lof over het Marokkaanse elftal. Geschreven is vooral dat ze met “opgeheven hoofd kunnen vertrekken” en als eerste Afrikaanse land de halve finales van een WK hebben gehaald. Ook is benadrukt dat de Marokkanen het vooral hebben afgelegd tegen de grotere “internationale ervaring.” The Jerusalem Post kopte “We zijn allen Marokkanen”.

Ook na het spel vielen de daden van de spelers uit Marokko op. Hun knieling richting God en hun dankbetuigingen aan de helden achter de schermen, de ouders, kreeg ook veel aandacht.

Marokko ontving ook officiële felicitaties uit Turkije. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-12-2022

Dec 17, 2022
Loading posts...