<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2015

Massaal protest duizenden Turken tegen PKK en Nederlandse media

Duizenden Turken hebben zondag in Rotterdam geprotesteerd tegen de terreurbeweging PKK. Ook was er felle kritiek richting de Nederlandse media.

De Turken zijn van mening dat de Nederlandse media niet aan objectieve berichtgeving doet. Zo wordt de terreurgroep PKK als “vrijheidsstrijders” en een “arbeiderspartij” aangeduid. “Het gaat van kwaad naar erger”, zeggen de betogers. De PKK wordt door Turkije, de EU, de Verenigde Staten en de NAVO erkend als een terreurbeweging.

“Nederland we stellen je teleur, PKK is en blijft terreur” werd er grootschalig geroepen. De optocht genaamd ‘Tocht voor de vrede en tegen het geweld’ vond plaats tussen het Wilhelminaplein en het Handelsplein op de Kop van Zuid.

webr31wdqsacx

“Er wordt de indruk gewekt dat er een burgeroorlog gaande is tussen Turken en Koerden wat absoluut niet waar is. Turken en Koerden waren en blijven voor altijd broeders van elkaar”, werd er in toespraken gezegd.

Ook vond er een herdenking plaats voor de omgekomen Turkse militairen tijdens terreuraanvallen van de PKK.

webr31wdqsac

Op de vraag of men teleurgesteld is in de Nederlandse media antwoorden vele Turken bevestigend.
“Er wordt niet aan objectieve berichtgeving gedaan als het over Turkije gaat. De media heeft de taak om wederhoor toe te passen. Dat zien we te weinig,” zegt columnist Ahmet Erdoğan in een interview met Rijnmond TV.

Het protest, waar ongeveer tussen de 4000 en 5000 Turken aanwezig waren en de verwachtingen van de organisatoren overtrof, verliep vreedzaam.

webr13wdqsaxz webr31wdqsa webr31wqesaxz

webr23qfeascdxzweb1r2wqdsaz

 

webr3qwdsacx

 

© Turksemedia.nl | Foto’s: Saadet Koral, Tunahan Kuzu, Gizem Ay & Facebook evenementpagina

Sep 14, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...