<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 30, 2016

Massale viering verovering Istanbul: ‘Tijd voor het nieuwe Turkije’ (foto’s)

In Turkije is zondag gevierd dat het precies 563 jaar geleden is dat Istanbul is veroverd. De in 1204 tijdens het Vierde Kruistocht door kruisvaarders bezette Istanbul werd in 1453 door Fatih Sultan Mehmet II veroverd.

Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (3)

Meer dan een miljoen Turken hebben in Istanbul Yenikapi de verovering herdacht. De Turken kregen te zien hoe dat precies gebeurde, op het grootste podium ter wereld voor 3D-mapping.

Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (9)

Ook was de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aanwezig, die in zijn toespraak liet weten dat Istanbul extra belangrijk is voor de Turken omdat de profeet Mohamed daar uitspraken over heeft gedaan. “Het zal niemand lukken om ons land af te pakken. Ook niet door middel van aanslagen van de terreurgroep, die niets te maken heeft met de Koerden en de regio. Zij worden als pion gebruikt door diegenen die wraak willen nemen op de verovering van Istanbul. Ze accepteren ons 1000-jarig bestaan niet. We zien dat deze verovering al 600 jaar pijn doet bij sommigen. Wij vergeten het, zij niet. Wij slapen, zij niet. Ze zullen hun droom nooit opgeven. Daarom gaan wij dit ook niet vergeten en niet meer slapen”, voegde Erdoğan eraan toe.

Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije

De Turkse president liet ook weten dat Turkije het verdiende antwoord heeft gegeven aan de machten die het land hebben aangevallen. “Ze vielen Turkije, die door hun werd uitgeroepen tot de zieke man, in al hun kracht aan in Çanakkale (Slag om Gallipoli), tijdens de Siege of Kut-Al Amara en de Kaukasusveldtocht. Die kregen het antwoord die ze verdienen. We gaan Turkije een van de grootste tien economieën van de wereld maken. Daarom zeggen we: het is tijd voor het nieuwe Turkije”, sprak Erdoğan.

Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (5) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (2) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (13) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (6) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (7) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (8) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (12) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (11) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (10) Massale viering verovering Istanbul tijd voor het nieuwe Turkije (4)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

May 30, 2016
Loading posts...