<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
May 22, 2022

Mediaprijs vernoemd naar door Israël omgebrachte prominente journaliste

Het Bayt Mal Al Quds Agency heeft besloten om zijn mediaprijs voor journalistieke uitmuntendheid te noemen naar de doodgeschoten prominente Palestijnse journaliste Shireen Abu Akleh. Zij deed verslag van een Israëlische militaire aanval op de bezette Westelijke Jordaanoever, maar werd vorige week door Israëlische troepen omgebracht.

Het agentschap was een initiatief van koning Hassan II van Marokko dat in december 1995 werd aanvaard door de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) en officieel met zijn activiteiten begon in juli 1998.

Het Bayt Mal Al Quds Agency is gevestigd in Marokko en is een veldafdeling van het Al-Quds-comité, opgericht in 1975 en permanent voorgezeten door de koning van Marokko met als doel Jeruzalem en zijn Islamitische heilige plaatsen te beschermen.

Het treedt ook op als een financiële instelling die gespecialiseerd is in humanitair en maatschappelijk werk en leidt een aantal projecten in Jeruzalem op het gebied van gezondheid, onderwijs, huisvesting, vrouwenzaken, jeugd en kinderen en biedt ook speciale programma’s voor kwetsbare groepen.

In een verklaring zei het bureau dat de eerste cyclus van deze prijs de naam zal dragen van Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh. De jury van de prijs zal bestaan ​​uit Marokkaanse en Palestijnse media-experts.

Op 11 mei deed de 51-jarige Abu Akleh verslag van een Israëlische militaire aanval in de buurt van het vluchtelingenkamp Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever toen ze werd doodgeschoten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-05-2022

May 22, 2022
Loading posts...