<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 14, 2021

Meer dan 1.400 dolfijnen afgeslacht in Denemarken omwille van traditie

Op de stranden van de Deense Faeröer-eilanden zijn afgelopen weekend 1.400 dolfijnen afgeslacht omwille van een eeuwenoude traditie. De dolfijnen worden daarbij eerst met boten bij elkaar gedreven en naar een baai of strand geleid waar tientallen walvisjagers met messen klaarstaan.

De jaarlijkse jacht, plaatselijk bekend als Grindadráp (Griendenjacht), vond dit jaar op zaterdag en zondag plaats, berichtte de Franse nieuwszender News 24. Ook zijn beelden beschikbaar van het bloedbad dat de zee rood kleurde.

De afgelegen eilanden, een Deens autonoom gebied, blijven de laatste plaats in Europa waar op zeezoogdieren mag worden gejaagd. De jacht wordt beschouwd als een voorbeeld van de inheemse walvisvangst.

Onder verwijzing naar lokale bronnen en de Blue Planet Society, een vrijwilligersgroep die de oceanen in de wereld wil beschermen, meldde News 24 dat er dit jaar meer dan 1.400 witflankdolfijnen zijn gedood tijdens de jacht.

De Blue Planet Society dringt de EU, Deense en lokale autoriteiten op de Faeröer op aan om een ​​einde te maken aan de traditie.

Ze benadrukten dat de jacht van dit jaar de grootste ooit zou kunnen zijn die ooit is geregistreerd. Op Twitter is verklaard dat het hoogste bekende aantal eerder in 2013 was. Toen werden 430 witzijdige dolfijnen afgeslacht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-09-2021

Sep 14, 2021
Loading posts...