<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 27, 2015

Mega stroomstoring treft deel van Nederland

Grote delen van Noord-Holland en Flevoland kwamen vandaag zonder stroom te zitten door een stroomstoring in een hoogspanningsstation in Diemen. De stroomstoring heeft grote gevolgen voor het getroffen gebied.

Veel mensen zaten vanochtend zonder stroom. Werknemers konden niet aan het werk. Het openbaar vervoer in Amsterdam en omstreken is grotendeels ontregeld. Uitgevallen stoplichten, informatieborden en slagbomen zorgen voor veel problemen op de weg. Ook zaten mensen vast in liften en is de dienstregeling van de NS getroffen. De NS adviseert om op dit moment niet te reizen naar de Randstad met de trein.

Luchthaven Schiphol heeft ook ernstig last gehad van de stroomstoring. Vliegtuigen werden omgeleid naar andere luchthavens. Passagiers hebben te maken gehad met vertragingen.

Er wordt gemeld dat ook ziekenhuizen zonder stroom zaten. Diverse beveiligingssystemen van winkelcentra en belangrijke instanties lagen ook plat.

De politie in Amsterdam stuurt extra agenten op straat om de verkeerschaos op te lossen en voor de veiligheid van de burgers te zorgen.

Het ministerie van Economische Zaken onderzoekt de oorzaak van de gebeurtenis.

Ook reageren diverse politieke partijen op de gebeurtenis. De VVD noemt het “bijzonder zorgelijk” en wilt opheldering van het kabinet.

“Dit zorgt voor flinke problemen in de samenleving,” laat André Bosman van de VVD weten.

De PvdA vindt de storing ook “ernstig”.

 

Turksemedia.nl

Mar 27, 2015
Loading posts...