<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 07, 2016

Megaprojecten Turkije voor 2023 dit jaar af

De eerste megaprojecten van Turkije om zijn transportdoelen voor in 2023 te halen, zullen dit jaar worden afgerond.

Het gaat om de twee bruggen Yavuz Sultan Selim (Istanbul) en Osman Gazi (Izmit), de grote onderzeese tunnel Avrasya bestaand uit twee lagen die Azië en Europa in Istanbul nogmaals zal verbinden en de spoorlijn tussen Baku, Tbilisi en Kars.

Web31rfqewdcsx

De 120 kilometer lange snel- en verbindingswegen van de Yavuz Sultan Selim-brug, ofwel de Derde Brug van Istanbul, zal op 26 augustus worden geopend. De brug is na opening de breedste hangbrug (59 meter) ter wereld.

Web23qrfweds

Turken kunnen al eind mei over de Osman Gazi-brug in Izmit. Deze brug maakt onderdeel uit van het snelwegproject Gebze-Orhangazi-İzmir en zal de reisduur tussen Istanbul en Izmir verlagen van 9 uur naar 3,5 uur. Istanbul-Bursa zal dan 1 uur duren. De brug is een cruciaal project geweest om een geografie te verbinden waar 38 miljoen mensen wonen.

Web23r7fquwedcs

De Avrasya (Eurasia) tunnel in Istanbul wordt een diepe boortunnel en is eind dit jaar af. De tunnel verloopt onder de Bosporus bij het centrum van Istanbul, 106 meter beneden zeeniveau. De tunnel gaat voor een emissiereductie van 82.000 ton zorgen waarbij 38 miljoen liter brandstof zal worden bespaard.

Web23rfqewdcsx

Daarnaast maakt het Turkse ministerie van Transport zich op voor de bouw van nog een tunnel in Istanbul bestaand uit drie lagen, een project dat nergens ter wereld zo groot en omvangrijk is. Dagelijks zullen 6,5 miljoen mensen gebruik maken van de grote Istanbul tunnel.

Web1378rwqduesa

Turkije is ook bezig met het aanleggen van het Turkse deel van de spoorweg Baku-Tbilisi-Kars, een spoorwegproject waar 1 miljoen passagiers gebruik van zullen maken en 6,5 miljoen ton vracht vervoerd gaat worden. De spoorweg, genaamd Demir İpek Yolu, zal eind dit jaar worden geopend.

Naast bruggen, nieuwe snelwegen en tunnels bouwt Turkije op het gebied van transport ook aan de grootste luchthaven ter wereld in Istanbul en is van plan om nog zes nieuwe vliegvelden te bouwen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

May 07, 2016
Loading posts...