<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 02, 2018

Megasteun VS aan Israël van kracht: 38 miljard dollar

Het grote militaire hulppakket van de VS aan Israël is deze week in werking getreden, verklaarde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het gaat om een bedrag van 38 miljard dollar, dat in 2016 onder regering-Obama is toegezegd aan de Israëlische regering. De financiering loopt tot 2028.

“Nu we het nieuwe fiscale jaar ingaan, begint de tien jaar durende periode van het Memorandum of Understanding (MOU) ter waarde van 38 miljard dollar”, liet de Amerikaanse woordvoerster Heather Nauert weten.

De implementatie van het MOU weerspiegelt “de blijvende en onwrikbare inzet van de Amerikaanse president, regering en het Amerikaanse volk voor de veiligheid van Israël”, verklaarde ze.

Nauert: “Israël wordt ook bedreigd door roekeloze proliferatie van destabiliserende wapensystemen in de regio die de mogelijkheid van een geëscaleerd conflict in een al gevaarlijk en vluchtig theater vergroten.”

“De VS bevestigt onvoorwaardelijk het recht van Israël op zelfverdediging en dit memorandum is een concreet bewijs van onze toewijding aan het vermogen van Israël om zichzelf te verdedigen met een kwalitatieve militaire voorsprong op alle potentiële regionale tegenstanders”, aldus Nauert.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 02-10-2018

Oct 02, 2018
Loading posts...