<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 02, 2022

Megavliegveld Istanbul heeft er Aziatische zusterluchthavens bij

De Turkse megaluchthaven Istanbul Grand Airport (IGA) is middels eens intentieverklaring een zusterverband aangegaan met de luchthavens van Thailand en Vietnam. De overeenkomst is deze week in de Thaise hoofdstad Bangkok en Ho Chi Minh in Vietnam getekend.

De verklaring opent nieuwe wegen tot nauwere samenwerking, is verklaard. Zowel de luchthavengroep van Thailand (AOT) en van Vietnam (ACV) reageerden trots te zijn op de nieuwe stappen.

De baas van de Istanbulse megaluchthaven, Kadri Samsunlu, benadrukte dat de drie landen, die tot de belangrijkste bestemmingen van het wereldtoerisme behoren, samen zijn gekomen om samenwerking op het gebied van luchtvaart te ontwikkelen.

“Het zwaartepunt van de wereldeconomie verschuift van West naar Oost. Met zijn jonge en welvarende bevolking van meer dan 4,4 miljard heeft Azië een belangrijk potentieel met zijn toeristisch potentieel en dynamische economieën. Deze week beheren onze nieuwe zusterluchthavens, waarmee we graag samenwerken, bijna 30 luchthavens in de Zuidoost-Aziatische regio, waaronder ’s werelds toonaangevende toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Phuket en Hanoi.”

ACV verklaarde namens de luchthavens in Vietnam dat Turkije een belangrijke brug tussen Azië en Europa is en dat Vietnam zijn positie als hub versterkt, vooral in Zuidoost-Azië en Azië in de Stille Oceaan. “Deze samenwerking zal de ontdekking van nieuwe routes tussen de twee regio’s stimuleren en de handels- en investeringsmogelijkheden vergroten”, aldus voorzitter Lai Xuan Thanh.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-12-2022

Dec 02, 2022
Loading posts...