<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2017

Megawinst voor Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw een historisch record verbroken. Nog nooit zag de Turkse luchtvaartmaatschappij een derde kwartaal met zulke hoge cijfers: een operationele winst van 939 miljoen dollar.

Dat blijkt uit recent gepubliceerde financiële cijfers.

Het bedrijfsresultaat voor de eerste negen maanden van dit jaar is uitgekomen op 956 miljoen dollar. De omzet steeg in het derde kwartaal, vergeleken met een jaar eerder, met 23 procent naar 3,6 miljard dollar. De omzet tussen januari en september steeg met acht procent naar 8,2 miljard dollar.

Met deze financiële cijfers behoort Turkish Airlines tot een van de meest winstgevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

“Het meest waardevolle merk en dienstexporteur van Turkije zal zijn enorme groei doorzetten. Istanbul is stap voor stap op weg een belangrijk internationaal luchtvervoerscentrum te worden”, aldus de Turkse bestuursvoorzitter İlker Ayci in een reactie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 11-11-2017

Nov 11, 2017
 • Deli Balta

  Helal olsun!! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 • Ibrahim

  Top!

 • Ozturk

  De Europese luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen weken stuk voor stuk mooie winstcijfers laten zien. Het gaat nu eenmaal weer goed met de luchtvaart branche.
  Maar je hebt goed, en dan heb je onze Turkish Airlines, de overtreffende trap in alles. Zo ook in winstmarge.
  Wij Turken, als we iets doen, dan zullen we excelleren ook!

  En dan te bedenken dat Turkish Airlines momenteel nog enigszins gehinderd wordt in haar groei vanwege de beperkte capaciteit op Atatürk Airport.
  Ook KLM kent dat probleem trouwens op Schiphol.
  Maar er is dus een verschil tussen een land als een oude economie als Nederland en een nieuwe economie als Turkije:
  Schiphol kan simpelweg niet verder groeien en komt met een halfbakken oplossing als Lelystad Airport, wat nog niet een druppel op de gloeiende Schiphol-plaat kan zijn, terwijl daarentegen een vooruitstrevend land als Turkije binnen een jaar het grootste vliegveld ter wereld opent.

  Het resultaat laat zich raden: over nog eens 10 jaar heeft Nederland, maar ook Duitsland (Frankfurt en het mislukte Berlijnse vliegveld) het onderspit gedolven tegenover Turkije en de Golfstaten.
  Ik hoor nu al de verongelijkte, hypocriete en misplaatste beschuldigingen over staatssubsidie achter de heuvels.

  En hoe klonk het ook al weer enkele jaren geleden, toen de bouw van het nieuwe vliegveld en de (spoor-)wegen ernaartoe werden aangelegd?
  ‘Er zou geen inspraak zijn, het milieu zou worden vernietigd’.
  En daar zit vast een kern van waarheid in, want in Turkije worden zaken nu eenmaal iets ‘voortvarender’ aangepakt dan in Nederland. En gelukkig maar wat mij betreft, want het economische resultaat liegt er niet om.
  Nederland en Duitsland mogen ons nu laten zien hoe het wél hoort volgens hun. Dus netjes bouwen volgens de brandweervoorschriften (het Berlijnse vliegveld is hierdoor al 8 jaar vertraagd) en netjes oeverloze inspraakavonden houden met alle burgers van Flevoland, Overijssel, Gelderland en Friesland. En niet te vergeten de milieuorganisaties, die in elk weiland wel een zeldzame sprinkhaan kunnen tonen.
  Maar dan ook niet huilen als er over 10 jaar niets meer over is van de West-Europese luchtvaartmaatschappijen en de consequenties van het oeverloze polderen dragen als een vent!

 • Turkse Turk

  Zulke resultaten worden bereikt ondanks de zeer beperkte gezamenlijk capaciteit van Atatürk airport en Sabiha Gökçen airport.

  Wanneer de derde luchthaven klaar is.

  Wanneer (binnen 5 jaar). De koude (soms lauw en warm) oorlog van het westen (lees Usa) tegen Turkije voorbij is. Dan zullen alle remmen los zijn die de Turkse groei remmen…

  Wanneer de infrastructurele projecten voor energie (transport, opslag en contracten ) en zijde route klaar zijn….dan zal Turkije zelf de Turkse economie moeten remmen om te snelle groei te voorkomen…

  Jaar in jaar uit zal de Turkse economie met dubbele cijfers groeien.

Loading posts...