<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2018

Megawinst voor wereldspeler Turkish Airlines

Turkish Airlines heeft in de eerste negen maanden van 2018 een nettowinst geboekt van 755 miljoen dollar, bijna drie keer hoger dan de 263 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

In een verklaring zei de luchtvaartmaatschappij dat de totale inkomsten tijdens de eerste drie kwartalen van het lopende jaar met 20 procent zijn gestegen tot 9,9 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder.

De luchtvaartmaatschappij boekte ook een recordbedrijfswinst van 1,15 miljard dollar in de periode van negen maanden. Die was vorig jaar in dezelfde periode 956 miljoen dollar.

Het aantal bestemmingen van de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij is opgelopen tot 304, waaronder 49 binnenlandse en 255 internationale, in 122 landen, aldus het bedrijf, dat naar het meeste bestemmingen ter wereld vliegt.

De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 329 vliegtuigen – 217 middelgrote, 92 grote en 20 vrachtvliegtuigen – en streeft ernaar dit aantal tegen 2023 te verhogen tot 475 vliegtuigen.

De capaciteit van Turkish Airlines steeg ook met 6 procent in de periode januari-oktober, waarin de luchtvaartmaatschappij 58 miljoen passagiers vervoerde met een bezettingsgraad van 82 procent.

De passagiersvraag van de vervoerder steeg ook met 10,3 procent in dezelfde periode, terwijl de vraag van de wereldwijde luchtvaartsector met respectievelijk 7 procent toenam.

De winst van de luchtvaartmaatschappij vóór rente, belastingen, afschrijvingen, amortisatie en huur (EBITDAR) steeg met 16 procent tot 2,8 miljard dollar.

Turkish Cargo

Dochteronderneming Turkish Cargo vervoerde meer dan 1 miljoen ton in de periode van negen maanden, een stijging van 25 procent jaar-op-jaar. De omzet van Turkish Cargo steeg ook met 29 procent tot 1,2 miljard dollar in de periode januari-september, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“We blijven onze prestigieuze positie in de wereldwijde luchtvaartindustrie versterken dankzij onze aanzienlijke investeringen, indrukwekkende groeicijfers en talloze successen die we hebben behaald”, reageerde Ilker Aycı, bestuursvoorzitter van Turkish Airlines, op de grote prestaties.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 07-11-2018

Nov 07, 2018
Loading posts...