<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 24, 2016

‘Men probeert uit alle kanten groei Turkije tegen te houden’

De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş zegt dat men de groei van Turkije sinds de verkiezingen in november vorig jaar systematisch probeert tegen te houden. “De toename van terroristische activiteiten heeft als doel de groei van Turkije tegen te werken.”

Kurtulmuş geeft aan dat Turkije uit alle kanten is aangevallen. “Met de aanslagen in Suruç, Ankara en recent in Istanbul heeft men geprobeerd verschillende boodschappen af te geven. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van terreurorganisaties zoals de PKK en IS (Daesh). Er zijn pogingen gedaan om de toekomst van Turkije te schaden. Men heeft geprobeerd de kracht van Turkije op internationaal niveau de kop in te drukken. De PKK heeft in diverse Turkse steden mensen vermoord, loopgraven gegraven, valkuilen opgezet en scholen en moskeeën in brand gestoken. Dit hebben we met zijn allen meegemaakt. Ik wil iedereen erop attenderen dat deze terreurorganisaties niet uit hunzelf opereren”, zegt de vicepremier.

Op de vraag waarom dit allemaal Turkije wordt aangedaan antwoordt Kurtulmuş: “Ze proberen hiermee Turkije bezig te houden en daarmee de groei van ons land tegen te werken. Ze hebben geprobeerd om de Turkse bevolking zich pessimistisch te laten voelen. Maar dat is hun met hulp van God niet gelukt. Niet alleen 78 miljoen Turken, maar de hele wereld heeft gezien dat wij vastberaden zijn terreur te bestrijden. Het maakt niet uit welke naam ze hebben, door wie ze gesteund worden of welk doel ze hebben.”

De vicepremier geeft ook aan dat Turkije op weg is een nog sterker land te worden. “De Turkse bevolking zal hand in hand en in volle vrede een gemeenschappelijke toekomst opbouwen”, aldus Kurtulmuş.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ORDU

Jan 24, 2016
Loading posts...