<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 08, 2020

Merkel lovend over Turkse uitvinders coronavaccin

De Duitse bondskanselier Angela Merkel prees maandag Uğur Şahin en Özlem Tureci, beide kinderen van Turkse immigranten in Duitsland, voor het ontwikkelen van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus.

Merkel zei tegen de Duitse radio Metropol FM dat het Turkse echtpaar Şahin en Tureci met hun bedrijf BioNTech en het Amerikaanse Pfizer een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap.

Volgens Merkel is het vaccin van BioNTech-Pfizer begin januari in Europa beschikbaar. “Zeventig procent van de bevolking moet worden ingeënt om de uitbraak te beteugelen.”

“Het zal maanden duren om zoveel mensen te vaccineren. De ouderen en zorgverleners moeten eerst worden beschermd. In de tweede helft van 2021 krijgen we meer vaccins, maar gezien de wintermaanden zullen er nog niet genoeg vaccins zijn”, zei ze.

De Duitse bondskanselier drong er ook bij de burgers op aan de voorzorgsmaatregelen tegen de pandemie in acht te nemen, vooral in de winter.

Vaccin

Het kandidaat-vaccin BNT162b2 van BioNTech is voor meer dan 94 procent effectief bij volwassenen van 65 jaar en ouder, blijkt uit hun resultaten van klinische fase 3-onderzoeken.

Vorige maand dienden BioNTech en Pfizer een verzoek in bij de Amerikaanse Food and Drug Administration om toestemming voor gebruik van hun kandidaat-vaccin, nu het om een noodgeval gaat.

De twee bedrijven zijn ook begonnen met zendingen over de hele wereld, waaronder naar Australië, Canada en Japan.

Na wettelijke goedkeuringen zijn BioNTech en Pfizer van plan om tegen het einde van dit jaar meer dan 50 miljoen doses te produceren en mogelijk meer dan 1,3 miljard doses tegen het einde van 2021.

Corona in Duitsland

Duitsland meldde maandag 147 doden als gevolg van covid-19, samen met 12.332 besmettingsgevallen.

Het dodental staat nu op 18.919 in het land, het totale aantal gevallen op meer dan 1,18 miljoen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-12-2020

Dec 08, 2020
Loading posts...