<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2018

Merkel neemt het ‘deels’ op voor racismeslachtoffer Mesut Özil

Bondskanselier Angela Merkel is niet tevreden over hoe er in haar land werd gediscussieerd over Mesut Özil nadat hij doelwit werd van racisten uit extreem-rechtse hoek.

Dat zei ze zondag tijdens een televisieprogramma van de Duitse zender ARD.

“Er kunnen meningsverschillen zijn over de foto [met Erdoğan], maar ik ben deels niet blij met de wijze waarop in navolging daarvan is gediscussieerd”, sprak Merkel.

De Duitse bondskanselier vindt dat dit soort zaken serieuzer aangepakt moeten worden. “Als iemand zegt dat de gemeenschap niet goed omgaat met hem of haar, moet dit serieus genomen en aangekaart worden. Ik zeg vaker tegen mensen van buitenlandse komaf dat ik ook hun bondskanselier ben.”

Vorige week zei de Duitse president Frank-Walter Steinmeier dat “er geen eerste- of tweederangs burgers bestaan”. Diezelfde president riep Özil (en İlkay Gündoğan) snel bij zich voor een tegenfoto “om misstanden te voorkomen”, werd toen verklaard.

De voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), Reinhard Grindel, betuigde recent tweede keer spijt. Hij vindt dat hij verkeerd heeft gehandeld door Özil hevig te bekritiseren vanwege de foto. Dat zorgde namelijk ervoor dat Özil doelwit werd van racisten en zijn loyaliteit werd ondervraagd.

Doelpunt

Mesüt Özil stopte eind juli als Duits international nadat hij lange tijd doelwit bleef van Duitse radicale racisten en rechts-extremisten. Turkije reageerde dat Özil met het besluit zijn mooiste doelpunt heeft gemaakt tegen het fascisme en bezorgd is om de situatie in Duitsland.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 27-08-2018

Aug 27, 2018
Loading posts...