<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 16, 2021

Merkel voor afscheid naar Turkije, ontvangt stevige boodschappen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is dit weekend voor een werkbezoek en haar afscheid afgereisd naar Turkije. Ze is in Istanbul ontvangen door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Racisme, Islamofobie, xenofobie (vreemdelingenhaat) en discriminatie blijven het grootste probleem voor de Turkse gemeenschap in Europa”, zei de Turkse leider tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Erdoğan sprak de hoop uit dat Merkel na haar afscheid zal blijven bijdragen aan de vriendschap tussen de twee naties. “De Turkse gemeenschap in Duitsland vormt onze gemeenschappelijke rijkdom en het bevat een belangrijk sociaal aspect van onze relaties.”

De Turkse president wil dat “het succesvolle werk dat zij met de vertrekkende Duitse kanselier hebben verricht, onder een nieuwe Duitse regering op dezelfde manier zal worden voortgezet”.

Op haar beurt zei Merkel dat de steun van de EU aan Turkije op het gebied van irreguliere migratie wordt voortgezet. “We willen mensenhandel voorkomen. Het is van essentieel belang dat de EU Turkije in dit opzicht steunt.”

De Duitse bondskanselier benadrukte dat Turkije en Duitsland altijd gemeenschappelijke belangen hebben en voegde daaraan toe dat “de volgende federale regering dat ook zo zal blijven zien”.

De persconferentie volgde na een ontmoeting van een uur tussen Erdoğan en Merkel in het Huber Mansion. De twee leiders bespraken de kwesties op hun agenda, met name de bilaterale betrekkingen.

Na 16 jaar aan de macht te zijn geweest, bereidt Merkel zich voor om later dit jaar de actieve politiek te verlaten. Ze blijft nog even op haar post totdat een nieuwe coalitieregering is gevormd.

Haar ploeg van christendemocraten (CDU/CSU) verloor eind vorige maand nipt de algemene verkiezingen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-10-2021

Oct 16, 2021
Loading posts...