<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 08, 2015

Met een derde van occasions in Nederland is geknoeid

Een derde van alle tweedehands auto’s die in Nederland rondrijden heeft een onzuiver verleden. Ze hebben zware schade gehad, de kilometerstand is teruggedraaid of ze zijn geïmporteerd uit het buitenland. Dat stelt de website Autoverleden.nl, die de achtergronden van occasions onderzoekt.

Via diverse binnen- en buitenlandse databanken kan de website de hele historie van een auto achterhalen. Via het kenteken van een Nederlandse auto kan onder meer gecontroleerd worden of hij zware schade heeft gehad, of er met de kilometerstand is geknoeid en hoeveel eigenaren hij heeft gehad. Via het chassisnummer van geïmporteerde auto’s uit diverse landen in Europa en de VS kan gecheckt worden of de auto zware schade heeft gehad. “Auto’s met een onzuiver verleden hebben vaker technische problemen. Onze dienst is bedoeld om mensen te beschermen tegen een miskoop,” stelt Ben Veenman van Autoverleden.nl.

Cijfers

Uit de gegevens die de website de afgelopen jaren verzamelde blijkt dat 5,5 procent van de gecontroleerde occasions zware schade heeft gehad. 17,7 procent heeft een onlogische kilometerstand, wat erop duidt dat ermee geknoeid is.
Ook is 15,4 procent van het Nederlandse occasionpark geïmporteerd. In het buitenland hoeven kilometerstanden niet geregistreerd te worden en daarom is bij 50 procent van de geïmporteerde auto’s de teller teruggedraaid. In totaal heeft daardoor 30,9 procent van de tweedehands auto’s in Nederland een onzuiver verleden.

Deze gegevens zijn steeds belangrijker voor kopers en eigenaren. “Mensen zijn op zoek naar zekerheid. Een auto kopen is een grote investering, dus dan wil je zeker weten dat je de juiste koopt. Via onze rapporten kunnen mensen zien of ze een goede auto kopen of een kat in de zak,” legt Veenman uit.

Dec 08, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...