<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 07, 2017

MHP tegen Duitsland: Stop daarmee, anders later niet janken

Voorzitter Devlet Bahçeli van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) heeft dinsdag zeer woedend gereageerd op de Duitse blokkeerpraktijken van Turkse toespraken.

“De Duitse bondskanselier moet niet verder de fout ingaan. Men moet geduldig en koelbloedig blijven en de spanningen niet hoger laten oplopen”, sprak Bahçeli tijdens zijn wekelijkse partijbijeenkomst. “Maar als er geen oplossing kan en wordt gevonden, moet Duitsland zichzelf even leren kennen. Anders moet het later niet janken: Turken kunnen hun eigen weg gaan wanneer dat nodig is en zijn niet afhankelijk.”

Bahçeli begon nog net met warmdraaien: “De anti-Turkije beslissingen van Duitsland, Nederland en Oostenrijk zijn totaal niet goed te spreken. Wat zit achter het tegenwerken van de vrijheid van meningsuiting? Waarom is Duitsland in rep en roer hierdoor? Als Duitsland de boel saboteert omdat het luistert naar de PKK, vatten wij dit op als vijandigheid tegen Turken. We zien dan dat Berlijn zichzelf heeft overgegeven aan [terreurhoofdkwartier] Kandil[-gebergte].”

MHP tegen Duitsland Stop daarmee, anders later niet janken1

“Doet Duitsland mee aan de nee-campagne? Het Duitsland waar vier miljoen Turken leven, is een van de landen die voorop staat als het gaat om verborgen anti-Turkije activiteiten. Ze delen hun nachtrust met PKK en FETO. Vergeet dit niet: wie de moordenaars van Turkse militairen huisvest, heeft rechtstreeks bloed aan zijn handen en is een gemaskerde vandaal. Als wij degenen die verscholen achter moordenaars hun gif spuwen op Turkije tot de laatste adem niet bestrijden, moet het verboden voor ons zijn om te leven”, sprak Bahçeli.

De MHP-voorzitter had ook een boodschap aan andere landen. “De weg die Duitsland volgt, is geen weg te noemen. Dit geldt ook voor de landen die Turkije met een scheve oog aankijken. Dit tolereren is tegen de rede en logica.”

Dreun

“Een ‘ja’ zal een zeer harde klap zal zijn op het gezicht van FETO, PKK, PYD-YPG, DHKP-C en de kruisvaarders. De ‘ja’ wordt ook een lesje voor de schandalige CHP, die zogenaamd de partij van Mustafa Kemal Atatürk is, maar tegenstrijdig bezig is met zijn geschiedenis”, aldus Bahçeli.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-03-2017

Mar 07, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...