<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 01, 2016

MHP-leider: ‘Geen smoesjes voor doodstraf, invoeren’

De voorzitter van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) heeft dinsdag namens zijn partij een punt gezet achter de discussies of de doodstraf wel of niet moet worden ingevoerd in Turkije.

“Nu de doodstraf nodig is en het volk dat wil, moet men niet met smoesjes of overbodig gepraat komen”, sprak Devlet Bahçeli namens de oppositiepartij. “Als de regeringspartij daar klaar voor is, staat de MHP daar al sinds gisteren [allang al] klaar voor.”

De MHP-voorzitter sprak duidelijke taal: “Beste premier, laten we dit afronden. Degenen die ons volk en land hebben aangevallen, moeten hiervoor boeten. De MHP steunt een wetsvoorstel waarmee terreurdaden en oorlogsmisdaden worden bestraft met de doodstraf.”

Westen

Bahçeli had, net zoals de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan (klik voor VIDEO), ook iets te zeggen tegen (westerse) landen, die zich bemoeien met Turkse binnenlandse zaken. “Degenen die tegen de doodstraf zijn en de EU-commissarissen die nu al met waarschuwingen komen: bemoei je met je eigen zaken. Wij luisteren alleen naar wat het Turkse volk zegt”, aldus Bahçeli.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 01-11-2016

Nov 01, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...