<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2017

Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne in Istanbul

Meer dan een miljoen Turken zijn zaterdag bijeengekomen in de Turkse metropool Istanbul tijdens een grootschalig ja-campagne.

Tijdens toespraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en premier Binali Yildirim is de nadruk gelegd op wat Turkije in de geschiedenis allemaal heeft meegemaakt “wegens het huidige regeersysteem dat tot crises heeft geleid en de groei van Turkije flink heeft tegengehouden.”

Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne Istanbul6

“48 keer is er een kabinet gevormd. Dat is geen sterke democratie te noemen, maar instabiliteit”, riep Erdoğan voor een miljoen Turken vanuit een megapodium van 95 meter breed en een gewicht van 600 ton. “Als Turkije toen een sterke regering had [nieuw systeem], was het nu dubbel zo ver en hadden we een inkomen per hoofd van 22.000 dollar.”

Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne Istanbul3

De Turkse president had het ook over de rente. “Turkije is toen uitgebuit met rente. Waar is al dat geld naartoe gegaan? Naar de rente-lobby. Allemaal uit de zak van mijn volk. Was het nou niet goed geweest als er 34 miljoen banen waren in plaats van 27 miljoen? Wij willen overschakelen naar het nieuwe systeem dat alle voormalige leiders (Özal, Demirel, Türkeş, Erbakan en Yazıcıoğlu) ook wilden.”

Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne Istanbul4

Erdoğan benadrukte ook dat het echte werk pas begint na een ‘ja’. “Het Westen keek ons toen minachtend aan. Nu zijn ze daardoor verlegen, omdat we naar hun eigen zeggen een stille revolutie doormaken. Ze worden helemaal gek. Wat ze ook doen, wij geloven in onze strijd.”

Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne Istanbul1 Miljoen Turken roepen ‘ja’ tijdens megacampagne Istanbul5

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-04-2017

Apr 08, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...