<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 02, 2016

Minister: ‘Duitsland, kijk naar jezelf, Turkije zal dit nooit vergeten’

De Turkse minister van Justitie, Bekir Bozdağ, heeft donderdag woedend gereageerd op de instemming van het Duitse parlement om de Armeense kwestie een genocide te noemen.

“Eerst ga je joden levend verbranden in ovens, dan kom je met smaad en laster tegen de Turkse bevolking en beweer je dat ze genocide hebben gepleegd. Kijk eerst naar je eigen geschiedenis”, reageerde Bozdağ. “Ik herhaal het voor de zoveelste keer: De zogenaamde genocide op Armeniërs is pure laster gericht op Turken, de Turkse staat, de Turkse geschiedenis en onze voorouders.”

De Turkse minister zei dat een besluit van een parlement niet betekent dat het de waarheid weerspiegelt. “Laat staan het Duitse parlement; ook al komen alle parlementen ter wereld bij elkaar, het zal niemand lukken om onze geschiedenis te bevlekken.”

Minister ‘Duitsland kijk naar jezelf, Turkije gaat dit nooit vergeten’ (2)

Bozdağ gaf aan dat Turkije en de Turken het besluit en diegenen die voor dit besluit hebben gestemd, niet zullen vergeten. “De Turkse bevolking en Turkije zal nooit vergeten wie zijn vriend of vijand is. Duitsland mag ergens noteren dat het om een belangrijk keerpunt gaat in de betrekkingen tussen Turkije en Duitsland. We zien ook dat er ex-Turken waren die voor hebben gestemd. Zij zijn de vijanden van Turkije en de Turken. Stelletje zieligerds. Ze zijn de vijand van hun eigen geschiedenis en staat. Ze kennen hun eigen geschiedenis en staat niet. En dan roepen ze soms dat ze een Turkse burger zijn of hun voorouders Turks zijn. Als ze ook maar een beetje eer hadden gingen ze niet achter de mensen rennen die ons uitschelden”, aldus Bozdağ.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet weten dat het Duitse besluit de betrekkingen zullen schaden. Vicepremier Numan Kurtulmuş noemde het besluit waardeloos en een historische fout. Premier Binali Yıldırım gaf aan dat de Turken trots zijn op hun geschiedenis en niets gedaan hebben waarvoor ze zich voor hoeven te schamen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een verklaring weten het een schandelijke zaak van het Duitse parlement te vinden. “We verwijzen hun nogmaals naar de juridisch bindende uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens over de Armeense kwestie.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – YOZGAT – ANKARA

Jun 02, 2016
Loading posts...