<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2016

Minister: Turkse economie draait wonderbaarlijk goed

De Turkse economie heeft een wonderbaarlijke punt bereikt.

Dat zei de Turkse minister van Economische Zaken, Nihat Zeybekçi, donderdag in New York.

“Na de couppoging gaat het niet alleen wonderbaarlijk goed met de economie, maar met alles”, liet de Turkse minister weten tijdens een conferentie in de Verenigde Staten. “Dit hebben we te danken aan het feit dat het volk alles onder controle heeft in het land [vooral na de verijdelde coup]. Dit is de wereldgeschiedenis ingegaan als de Turkse democratische revolutie van burgers.”

De Turkse minister benadrukte dat ondanks er een couppoging heeft plaatsgevonden, de Turkse economie, banken, financiële zaken en investeringen sterk zijn gebleven.

Bijzonder

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) liet door middel van een persbericht ook weten het bijzonder te vinden dat de Turkse economie blijft presteren ondanks alle uitdagingen. Deze OESO-uitspraak over de bijzondere Turkse economie vond plaats op vrijdag 15 juli, nog net voor de mislukte staatsgreep op die dag in Turkije.

Groei Turkije

Turkije heeft sinds de economische wereldcrisis in 2008 een gemiddeld groeicijfer van meer dan vijf procent, gaf Zeybekçi aan. “Daarmee behoort Turkije tot de koplopers van de wereld.”

Het land groeit inmiddels 27 kwartalen achter elkaar en boekte recent opnieuw een begrotingsoverschot.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK

Sep 22, 2016
Loading posts...