<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2018

Ministerie grijpt in na leugen over megaluchthaven Turkije

Het Turkse ministerie van Transport en Infrastructuur heeft ingegrepen na een leugen dat Turkije betalingen zal verrichten aan Bulgarije vanwege (binnenlandse) vluchten vanaf het nieuwe megavliegveld, dat eind oktober in het noorden van Istanbul opent.

“Die claim is pertinent onwaar”, verklaarde het ministerie vanwege het (nep)nieuws over en zwartmaking van de nieuwe luchthaven van Istanbul. Enkele mediagroepen baseerden hun aantijging op een kamervraag in het Turkse parlement ‘of Turkije geld zal betalen aan Bulgarije voor gebruik van luchtroutes’ voor binnenlandse vluchten en transitvliegtuigen die over Turkije vliegen.

“Voor geen enkele binnenlandse vlucht zal voor de landing en start iets betaald worden aan Bulgarije, Roemenië of een ander land. Al deze vluchten vinden binnen ons eigen luchtruim plaats. Op 16 augustus zijn alle luchtroutes voor inkomende en vertrekkende vluchten kenbaar gemaakt aan de wereld. Voor transitvluchten wordt ook niets betaald uit de Turkse staatskas”, is benadrukt.

Ook zal er niets veranderen aan de huidige situatie voor buitenlandse vluchten, waarvoor luchtruimen van andere landen worden gebruikt. “Net zoals daarvoor nooit iets uit de staatskas is betaald, zal dat in de toekomst ook niet gebeuren”, aldus het ministerie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-08-2018

Aug 31, 2018
Loading posts...