<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 08, 2016

Ministerie waarschuwt voor islamofobie in populaire games (+ lijst)

De Turkse minister van Sport- en Jeugdzaken, Akif Çağatay Kılıç, heeft gewaarschuwd voor islamofobie in populaire games.

Dat deed hij tijdens een conferentie in Istanbul van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS).

“We ontdekken in online games steeds meer tekenen van zwarte propaganda tegen de islam. We zien helaas dat vele iconen die heilig zijn voor ons geloof worden misbruikt in digitale spelletjes”, waarschuwde de Turkse minister. “We brengen dit ter sprake zodat de islamitische wereld en verantwoordelijken op de hoogte zijn en hier maatregelen tegen nemen. De jeugd moet beschermd worden tegen deze negatieve perceptie.”

Boek

Het Turkse ministerie (Sport- en Jeugdzaken) heeft een boek genaamd ‘Islamofobie in games’ uitgegeven over deze digitale aanval op de islam. Het boek, ook verspreid in het Engels, geeft tot in de details weer wat er mis is in de veelal populaire games. Het boek bevat ook een lijst met de games die niet deugen:

GUITAR HERO-3: Miljoenen spelers krijgen in deze muziekgame te zien hoe het hoofdpersonage uitbundig springt en danst op het podium op een Arabische tekst, waarop Allah staat.

DEVIL MAY CRY 3/DANTE’S AWAKENING: In dit wereldberoemd Third-Person videospel is de deur van de Kaaba, het centrale heiligdom van de islam, als een symbool gebruikt voor toegang tot de duivelstoren.

RESIDENT EVIL: Miljoenen gamers krijgen te zien hoe de deur naar het graf van profeet Mohammed wordt aangeprezen als bron van chaos en kwaad tijdens de inval van een vijandelijk leger. Daarnaast is in het spel een Illuminati-symbool geplaatst op de deur van Masjid an-Nabawi, oftewel de moskee van de profeet. Tijdens een level in een bibliotheek is te zien hoe allerlei boeken netjes liggen op de kast en dat er een Koran op de grond ligt.

CALL OF DUTY: In deze game, de grootste seriereeks van de wereld, is ontdekt dat er een overlevering van de profeet, in tekstvorm in een schilderijlijst is geplaatst op een vuile wc-bril in een verlaten huis. Na kritiek van spelers heeft de onderneming die achter Call of Duty zit de desbetreffende lijst vervangen met een zwart portret.

HITMAN: In Hitman is beeldmateriaal gebruikt met daarop beledigingen jegens de islam.

COUNTER STRIKE: In deze wereldberoemde game kregen de spelers te horen dat terroristen tijdens het gewond raken of doodgaan ‘Allahu Akbar’ en ‘La ilaha illallah’ riepen. Na flinke kritiek uit de islamitische wereld zijn deze geluidseffecten middels een update verwijderd uit de game.

SERIOUS SAM: Het spel heeft als doel de wereld te redden door monsters te vermoorden, die uit het graf van kalief Ali, ook neef en schoonzoon van profeet Mohammed, komen. Met zware wapens valt men het graf van Ali aan.

CLIVE BARKERS UNDYING: In een level waar de duivel wordt aangevallen, is te zien hoe de duivel op een Koranvers staat.

ZACK & WIKI: Tijdens de dood van de ‘slechteriken’ is te horen dat ze nog even ‘Allahu Akbar’ roepen.

AYO DANCE: DJ’s (spelers) die even de vijf miljoen punten bereiken, mogen dansend zingen en dat wel staand op de Koran.  

MUSLIM MASSACRE: Gezien de naam zal het geen verrassing zijn als men in het spel vrouwen in boerka’s en mannen met baarden moet vermoorden. Het spel is uitgespeeld als de profeet van de moslims is gedood.

BOMB GAZZE: In het spel moet men Gaza bombarderen, gesluierde vrouwen en mannen in djellaba’s (kledingstuk) vermoorden.

MINARETT ATTACK: Het spel begint in een rustig dorp met kerken in Zwitserland. Wanneer men op start klikt, ziet men opeens minaretten stijgen in het dorp. Hoe meer minaretten en gebedsoproepers worden vernietigd en vermoord, hoe meer punten. Als dat niet lukt, wordt men ‘bestraft’ met een gebedsoproep.

PACMAN: In een versie van de wereldberoemde Pacman moest men vrouwen in boerka’s opeten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-10-2016

Oct 08, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...