<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 28, 2017

Mishandelde Palestijnse tiener terug bij familie: bedankt expliciet Turken en Erdoğan

De 16-jarige Palestijne Fawzi al-Juneidi, uitgeroepen tot symbool van Palestijns verzet, is terug bij zijn familie. In een interview laat hij weten wat hem is overkomen na zijn hardhandige arrestatie door Israëlische legertroepen. Hij was, vluchtend van traangas en rellen, onderweg naar een familielid.

“Ik werd door de militairen gelijk op de grond gegooid en kreeg daarna rake klappen”, zegt de Palestijnse tiener. “Ik ben overal geraakt. Ze trapten op mijn hoofd. Ze gingen er zelfs op staan. Ik wist niet eens wat er allemaal gebeurde. Ze brachten me naar een gevangenis. Mijn hele lichaam zat onder het bloed.”

Al-Juneidi laat weten dat hij ook tijdens zijn verhoor te maken heeft gekregen met Israëlisch politiegeweld. “Ik kreeg daar koud water over me heen gegooid. Mijn ogen waren nog steeds geblinddoekt. Ik werd daar ook geslagen.”

Dank

De Palestijnse jongen bedankt iedereen die hem steunt. “Ik wil met name het Turkse volk en president Erdoğan bedanken.”

Terreurstaat

De wijze waarop al-Juneidi is gearresteerd, geblinddoekt, zorgde voor veel ophef. De Turkse president noemde Israël een terreurstaat. (VIDEO)

De internationale organisatie voor kinderbescherming verklaarde na een medische controle dat het lichaam van Cuneydi meerdere littekens heeft opgelopen en dat zijn rechterschouder is gebroken.

De Palestijnse tiener, die op borgtocht vrij is, moet op 14 januari voor een Israëlische militaire rechtbank verschijnen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RAMALLAH | Gepubliceerd: 28-12-2017

Dec 28, 2017
Loading posts...