<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2023

Mongolië bezoekt na 31 jaar Turkije: ‘Tijd voor strategisch partnerschap’

Turkije heeft maandag de Mongoolse minister van Buitenlandse Zaken Batmunkh Battsetseg ontvangen in Ankara. Op ministerniveau gebeurt dat voor het eerst sinds 1992.

Battsetseg betuigde namens haar land condoleances aan Turkije voor alle slachtoffers na de zware aardbevingen begin februari. Ze is er volledig van overtuigd dat Turkije alle moeilijkheden dankzij diens inspanningen en solidariteit in korte tijd zal overwinnen, benadrukte ze op de gezamenlijke persconferentie na haar bilaterale ontmoeting met haar Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu.

De Mongoolse minister vestigde de aandacht op “de historische en culturele banden tussen Mongolië en Turkije”.

“Door speciaal belang te hechten aan de betrekkingen die we aan het ontwikkelen zijn met Turkije en  de wederzijdse wens te bevestigen om het niveau van strategisch partnerschap te bereiken, zijn de partijen overeengekomen zich te gaan inspannen om wederzijdse bezoeken op hoog niveau op de 55e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen, volgend jaar, te realiseren.”

Turkije en Mongolië hebben vorig jaar voor 110 miljoen dollar gehandeld. “Een belangrijke prestatie voor de realisatie van ons doel.” Er zijn nog veel kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van samenwerking op handels- en economisch gebied. “Mongolië heeft de capaciteit om elk jaar 20 miljoen runderen en schapen op de markt te brengen. 40 procent van ’s werelds kasjmierbehoeften worden vervuld door ons land”, aldus Battsetseg.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-03-2023

Mar 13, 2023
Loading posts...