<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2018

Moskee Amsterdam reageert op islamofobische extreem-rechtse daad met onthoofde pop

De Emir Sultan Moskee in Amsterdam-Noord is donderdag in de vroege uren opgeschrikt door een onthoofde en besmeurde pop. Ook is er een briefje gevonden met de teksten: “De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdoğan”.

De stichting waar de moskee is aangesloten, Islamitische Stichting Nederland (ISN), heeft aangifte gedaan van belediging, bedreiging en discriminatie. In een verklaring spreekt de stichting van een “laffe en weerzinwekkende daad”.

“Natuurlijk zijn we geschrokken en veroordelen we deze laffe aanslag. Maar we laten ons niet intimideren en tegen elkaar uitspelen”, zegt ISN. “We zullen ons blijven profileren als onderdeel van de samenleving en ons blijven inzetten voor het bewaren van vrede en saamhorigheid in Amsterdam-Noord. We verzoeken iedereen het hoofd koel te houden en het politieonderzoek af te wachten.”

Haat

De islamitische stichting waarschuwt voor haatdragende mensen en laat zich niet verleiden. “Uiteraard zullen we onze achterban duidelijk maken dat het hier gaat om acties van haatdragende mensen die moslims en niet-moslims tegen elkaar willen uitspelen. We zullen ons hiertoe niet verleiden en wensen onze achterban heel veel sterkte toe.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 18-01-2018

Jan 18, 2018
Loading posts...