<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Ak Ajans Nederland
Sep 26, 2017

Moskee in brand gestoken in Zweden

In de Zweedse stad Örebro is maandagnacht een moskee in brand gestoken. Het gebedshuis is compleet verwoest.

Brandweerchef Ulf Jacobsen laat weten dat alles is gedaan om de moskee te redden. De brand is aangestoken, meldt de Zweedse brandweer. Er zijn geen doden of gewonden gevallen.

De bluswerkzaamheden is door honderden moslims bekeken. De imam van de moskee kon zijn tranen niet weerhouden.

Het gebedshuis uit 2007 bood plaats aan 250 moslims uit 25 verschillende landen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – STOCKHOLM | Gepubliceerd: 26-09-2017

Sep 26, 2017
 • Deli Balta

  Dit kan toch niet, een kerk wordt ook niet in de fik gezet. Dit is een aanval op vrijheid van geloof, vrijheid van meningsuiting. Strafbaar volgens art 1..de daders moeten hoogste straf krijgen

 • Omario

  Dit is gewoon een terreuraanslag waarschijnlijk gepleegd door radicale blanke extremistische Zweden, u weet wel het type mensen zoals de heer Ben Steker aka Egyptische Ammon Teremun. Hij zal wel blij zijn met deze terreur aanslag.

 • Ben Steker

  Jawel. 1 januari 2017 is de oudste kerk van Duitsland ‘Dortmund, in de brand gezet door een grote groep moslims.
  Er zijn grote hoeveelheden vuurwerk gegooid zodat het dak vlam vatte.

 • Deli Balta

  Dit waren blanke terroristen, ze moeten een moskee, kerk, tempel, synagoge etc… alle soorten gebedshuizen. met rust laten zodat gelovigen in vrede kunnen bidden.. of keur jij dit goed?

 • Ozturk

  Geachte heer Omario,

  Zoals u onderstaand kunt lezen keurt hij het in brand zetten van de Zweedse moskee goed. Hij legitimeert de daad door te wijzen op een kerk die in Duitsland door moslim-jongeren in brand zou zijn gestoken.

  Zoals we weten maakt dhr Steker moslims in het algemeen voor van alles en nog wat uit en geeft hij hen de schuld van alles wat hem tegenstaat.
  Maar nu hijzelf geen afstand neemt van de mensen die de brand in Zweden hebben aangestoken plaatst hij zichzelf in dezelfde categorie.

  Anders gezegd:
  Als heer Steker hier meent te mogen ageren tegen moslims, asielzoekers en Turken – die veelal gemeen hebben islamitisch te zijn – vanwege de ‘wandaden’ die zij plegen en het ‘gebrek aan respect voor de westerse (christelijke) cultuur’, dan mogen wij dus op dezelfde wijze tegen hem ageren, omdat hij niet expliciet afstand neemt van de Zweedse wandaad.

  Voor de duidelijkheid: Samen met dhr Deli Balta keur ik het in brand steken van godshuizen en andere iconen die een andere bevolkingsgroep representeren ten sterkste af.

  Dat dhr Steker hier een soort van victorie kraait over de Zweedse brand is ten strengste afkeurenswaardig en tekenend voor de persoon die hij is en de groep mensen die hij op dit forum vertegenwoordigt.
  Laten we allemaal dit standpunt goed herinneren, want dan zijn we tenminste niet verrast en weten we welke kant het op zal gaan als mensen als dhr Steker daadwerkelijk macht zouden krijgen in ons land.

 • Deli Balta

  Dhr Ozturk,

  Ik vind ook dat Stekker en zijn soortgenoten hier afstand van moet nemen, lijkt wel zoals jij het ook aangeeft dat hij het goedkeurt, omdat een groep moslimjongeren volgens zijn verhaal een kerk in duitsland aangestoken hebben. Terwijl dat gebeurt is met vuurwerk afsteken op 1 jan oud en nieuw, dus kan ook een ander geweest zijn die vuurwerk op het dak van de kerk gooide.

 • Deli Balta

  je bent ziek, ga je medicijn innemen want je praat poep

 • Ozturk

  Geachte heer Deli Balta,

  Ik ben dat absoluut met u eens. Op 1 januari vliegen er door vuurwerk zoveel gebouwen in de brand, en dit is ook zeker niet de eerste kerk die door vuurwerk in brand is gevlogen.
  Tijdens de afgelopen jaarwisseling is een kerk in Meppel ook door vuurwerk in brand gevlogen. Alleen waren de daders geen moslims, maar gewoon Nederlandse jeugd, en dus horen we meneer Steker er niet over.

  Overigens, het bericht waar meneer Steker naar verwijst komt van – hoe kan het ook anders – zijn thuisbasis, De Dagelijkse Standaard (DDS). En zelfs niet eens van hen, zij hebben het van een nog misdadigere website, het Amerikaanse Breitbart. U weet wel, die Ku Klux Klan website die president supportte tijdens en na de verkiezingscampagne.
  De website Breitbart heeft die hele kwestie al behoorlijk aangedikt, en DDS heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Tot slot heeft meneer Steker er ook nog zijn eigen schepje zout bovenop gegooid en dus moeten we het hele verhaal met een driedubbele portie zout nemen.
  De Dortmundse kerk vatte eigenlijk toevallig vlam om dat er aan de voet van de kerk schermutselingen tussen groepen mensen waren ontstaan waarbij vuurwerk over en weer werd gegooid, en waarbij de kerk zelf niet een opzettelijk doelwit was, zoals dat in Zweden wél het geval was.

  In die zin is de Dortmundse kwestie niet eens relevant, al zou het Zweedse voorval daarvoor een vergelding zijn geweest.
  En dan nóg zou hij het er afstand van moeten nemen, net zoals wij afstand nemen van iedere vorm van terrorisme.

  Maar we weten dat meneer Steker graag halve waarheden verteld om toch vooral half Nederland tegen moslims op te hitsen.

 • Ozturk

  Uw reactie is abject en beneden menselijke waarde.
  De toon is zo mogelijk nog lager. Daarom ga ik niet eens reageren op de ongelooflijke onzin die u hier uitkraamt.
  Ik dacht dat meneer Steker erg was, maar vergeleken bij u is hij een halve engel.

  Ik verzoek de redactie deze schrijver direct te blokkeren teneinde dit forum schoon te houden van dit soort abjecte vuilspuiterij. Hiermee is geen normale discussie mogelijk, dit heerschap is te ver heen.

 • Tamer Aslantas

  Deze sukkels gaan zelf ook branden als zij zo doorgaan, maar dat weten zij niet..

Loading posts...