<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 13, 2018

Moskee gebouwd door Turkse legerleider geopend

De moskee die in opdracht en financiële steun van de voormalige Turkse stafchef Hulusi Akar, nu defensieminister, is gebouwd, is zaterdag geopend. De ceremonie is bijgewoond door president Recep Tayyip Erdoğan.

De moskee heeft de naam Generaal Hulusi Akar gekregen en staat in Kayseri. “We staan vandaag hier voor de moskee waarvan Hulusi Akar het spirituele cement van is”, reageerde Erdoğan naast zijn minister. “Dit complex staat voor een begraafplaats, een plek die ons allemaal moet herinneren waar het leven ons uiteindelijk naartoe zal brengen.”

De Turkse president hield een preek voordat hij het lint doorknipte. “Wat zegt de imam tijdens de begrafenisceremonie? Refereert hij naar je bezit, of je miljoenen of miljarden had? Naar je status, als generaal? Nee. Je wordt in je graf gezet en zelfs familieleden verlaten je daar op den duur.”

Daarom is het belangrijk goede nakomelingen en daden achter te laten, zei Erdoğan. “Want dan maken we kans op de beloning van Allah. Wat zegt onze geliefde Schepper? Wie een moskee bouwt, voor hem bouw ik een paleis (in de hemel). Daar zetten we ons voor in.”

Akar reageerde dat hij “Allah bedankt dat hij zo’n kans heeft gekregen”. “En ons resteert alleen oneindige dankbaarheid jegens Allah.”

Akar liet de moskee vorig jaar, ten tijde dat hij viersterrengeneraal was, bouwen en wilde dat de donatie niet gehoord werd. Dat lukte totdat de burgemeester van zijn geboortestad zich in een interview daarover niet stil kon houden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 13-10-2018

Oct 13, 2018
Loading posts...