<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2018

Moskee Schiedam zorgt voor verbazing bij bezoekers

Het Islamitische Centrum in Schiedam heeft zondag voor veel positieve reacties gezorgd bij Nederlandse bezoekers met verschillende geloofsovertuigingen. De moskee organiseerde in samenwerking met onderwijsinstelling Yildiz een open dag.

“Een succesvolle dag”, reageert coördinator Jeffrey Xavier. “We hebben onze gasten over ons geloof en moskee geïnformeerd. Ze kregen te horen wat we hier allemaal doen.”

Bezoeker Caroline Kruijs kwam voor de eerste keer in een moskee. “Ik wilde graag weten wat voor een plaats het is. Ik ben onder de indruk van de regionale belangstelling, het onderwijs, humanitaire hulpprojecten en het aantal vrijwilligers van de moskee. Ik had dit niet verwacht.”

Het viel Kruijs op dat het islamitische gebedshuis erg schoon is. “Ook viel me de Korangeleerde die het boek uit zijn hoofd kent en de openhartigheid op.”

John van Sliedrecht dacht dat moslims alleen voor het gebed naar de moskee gingen. “Dit blijkt ook een centrum te zijn dat buurtbewoners samenbrengt. Ik was aangenaam verrast. Ik vind het verwonderlijk dat zoveel vrijwilligers in zo’n grote organisatie op gedisciplineerde wijze samenwerken.”

Elisa Gielen gaf aan te verwachten dat de moskee mooi zou zijn. “Maar het was veel groter dan verwacht. Het was goed om informatie te krijgen over de Islam en moskee. Ik ken de Turkse cultuur niet, maar nu ik hier ben heb ik meer kunnen zien.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SCHIEDAM | Gepubliceerd: 08-04-2018

Apr 08, 2018
Loading posts...