<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 25, 2019

Moslimgeleerden veroordelen executies jongeren Egypte

De Internationale Unie voor Islamitische Geleerden (IUMS) heeft de executie van negen jongeren door de Egyptische autoriteiten in verband met de moord op de procureur-generaal van het land in 2015 veroordeeld.

“IUMS heeft met grote droefheid en verdriet het nieuws ontvangen dat negen onschuldige jongeren zijn geëxecuteerd, nadat ze gedwongen waren te bekennen”, verklaarde het in Doha gevestigde blok maandag.

Vorige week executeerden Egyptische autoriteiten negen jongeren die veroordeeld waren voor het vermoorden van procureur-generaal Hisham Barakat, die tijdens een autobom in Cairo in 2015 om het leven kwam. De zoon van de leider van Moslimbroederschap Mohamed Taha Wahdan was een van de ter dood veroordeelden.

Aan de hand van schattingen van mensenrechtengroepen meldt IUMS dat Egyptische autoriteiten sinds 2013 zo’n 2.532 doodvonnissen hebben afgegeven. “Tussen 2013 en 2018 zijn meer dan 170 mensen geëxecuteerd.”

Het doodsvonnis werd uitgevoerd ondanks oproepen van internationale mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, voor de Egyptische autoriteiten om de uitvoering te stoppen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 25-02-2019

Feb 25, 2019
Loading posts...