<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 23, 2019

Moslimgezin thuis aangevallen door bende

Een moslimgezin is in hun huis in Noord-India door een bende aangevallen met hockeysticks en ijzeren staven. Ze kregen te horen dat ze moesten “terugkeren naar Pakistan”.

“Een familielid met 11 leden raakte gewond nadat een ruzie over het cricketspel op donderdagavond escaleerde tot een vechtpartij in een dorp onder Bhondsi”, meldde de lokale Hindustan Times.

Het gezin bestond uit meerdere vrouwen en kinderen. Ook raakte een 2-jarig kind gewond, meldde de lokale omroep NDTV en voegde eraan toe dat de menigte 25 tot 30 mensen telde.

Ambtenaren zeiden dat de aanval plaatsvond in Gurugram, in de noordelijke staat Haryana, toen velen het hindoe-festival van Holi vierden. De lokale politie is een onderzoek gestart en heeft meerdere arrestaties verricht.

Subhash Boken, een woordvoerder van de Politie Gurugram, verklaarde tegen een Turkse nieuwsdienst dat het aanvankelijk ging om een ruzie. “Eerst waren er weinig aanvallers en daarna riepen ze meer mensen nadat de situatie escaleerde. Ze kwamen het huis van de moslimfamilie binnen en vielen hen aan.”

Lokale media benadrukten dat de slachtoffers werd verteld “naar Pakistan te gaan”.

“Het incident vond plaats in het huis van Mohammad Sajid, die afkomstig is uit Uttar Pradesh”, schreef de Deccan Herald.

In een rapport over de zaak stond dat de neef van Sajid zei dat het incident begon toen twee mannen met de fiets naar hen toekwamen en zei: “Wat doe je hier? Ga naar Pakistan en ga daar spelen.”

Het rapport benadrukte ook dat de familie beweerde dat de aanval was gepland door een groep die werd gesteund door een rechtse Hindoe supremacist-groep.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – CHANDIGARH | Gepubliceerd: 23-03-2019

Mar 23, 2019
Loading posts...