<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 31, 2019

Moslimpolitici vragen bescherming voor alle moskeeën in Nederland

Nederlandse moslimpolitici pleiten voor betere beveiliging van moskeeën en Islamitische centra tegen extreem-rechtse groepen en PKK-aanhangers.

Dat lieten de leiders van de politieke partijen DENK en Partij van de Eenheid (PvdE) donderdag in exclusieve interviews weten.

DENK-leider Tunahan Kuzu legde het belang van de bescherming van moskeeën tegen de toenemende Islamofobie uit: “In de afgelopen 10 jaar hebben meer dan 300 incidenten en aanvallen op moskeeën plaatsgevonden.”

De bescherming van moskeeën in Amsterdam is slechts een begin, zei Kuzu. “Deze maatregelen moeten ook in andere steden worden genomen.”

Vorige week besloot Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, dat ze moskeeën en Islamitische centra meer zullen beschermen vanwege toenemende dreigingen uit kant van Islamofobe groeperingen.

“De ruiten van moskeeën worden ingegooid. Mensen laten dreigementen en varkenskoppen voor moskeeën achter. Een paar jaar geleden vielen enkele mensen een moskee in Enschede met molotovcocktails aan. De moslimgemeenschap moet hun angsten uiten”, sprak Kuzu.

Er zijn enkele politieke partijen die geen actie willen ondernemen tegen moskeeaanvallen, liet de DENK-leider weten.

“We brengen deze kwestie telkens wanneer we de kans hebben naar voren. Vroeg of laat zal iedereen beseffen hoe belangrijk het is om veiligheidsmaatregelen te nemen tegen deze aanvallen. We zien de eerste uitkomst in Amsterdam en zullen door blijven zetten”, voegde hij eraan toe.

“Toen in 2015 de overheid 1,5 miljoen euro [1,7 miljoen dollar] reserveerde om synagogen te beschermen, ondersteunde DENK dit. Maar we hebben verklaard dat alle religieuze groepen dezelfde veiligheid verdienen. Dat is de primaire plicht van de staat,” zei Kuzu en benadrukte het belang van komende verkiezingen op 20 maart over dit onderwerp.

PvdE

Arnoud Van Doorn, voormalig PVV-raadslid en nu leider van PvdE, reageerde dat hoewel het besluit om moskeeën in Amsterdam te beschermen een belangrijke ontwikkeling is, de beslissing erg laat komt.

“Antisemitisme vinden we ook een probleem is. Antisemitisme neemt af, terwijl ​​het geweld tegen moslims, moskeeën, Islamitische instellingen en scholen toeneemt. Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen Joodse en Islamitische of andere religieuze instellingen. Als sprake is van substantiële bedreiging, moet actie worden ondernomen, ongeacht religie of etniciteit”, aldus Van Doorn.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 31-01-2019

Jan 31, 2019
Loading posts...