<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2023

Moslims, christenen en joden in VS bidden samen voor Turkije en Syrië

In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. hebben moslim-, christelijke en joodse leiders dinsdag een gezamenlijke gebedsdienst gehouden voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië.

De dienst bij de Georgetown University werd georganiseerd door Elpidophoros, de Grieks-orthodoxe aartsbisschop van Amerika. “Als iemand die is geboren en getogen in Turkije en waar ik het grootste deel van mijn leven heb doorgebracht, ben ik geschokt door de enorme omvang van het verlies”, reageerde de aartsbisschop.

Het evenement werd bijgewoond door de Turkse ambassadeur in de VS, Hasan Murat Mercan, adviseur Religieuze Diensten Bilal Kuşpınar en Nurullah Celebi, een van de imams van het Diyanet Center of America.

Ook waren aanwezig bisschop Denis J. Madden van het aartsbisdom Baltimore, Mor Dionysius John Kawak, aartsbisschop Vicken Aykazyan van de Armeense Apostolische Kerk, rabbijn Richard Marker van het Internationale Joodse Comité voor Interreligieuze Overleg en Jason Isaacson van het American Jewish Committee.

De Turkse ambassadeur bedankte iedereen voor de steun.

Bij de ramp van de eeuw kwamen in Turkije minstens 35.400 mensen om het leven en raakten meer dan 80.000 gewond. In Syrië is dat minstens 3.500.

De aardbevingen met een kracht van 7,7 en 7,6 hadden als epicentrum Kahramanmaraş en troffen negen andere provincies: Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye en Şanlıurfa. De zware bevingen hebben meer dan 13 miljoen mensen getroffen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-02-2023

Feb 15, 2023
Loading posts...