<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 03, 2016

Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland

Moslims en christenen zijn op het Turkse eiland Gökçeada nabij Çanakkale bijeengekomen om gezamenlijk te eten tijdens de iftar, de avondmaaltijd van moslims tijdens de Ramadan.

Ruim 5.000 mensen hebben deelgenomen aan de iftar met als thema verdraagzaamheid. “Dit is niet alleen samen eten, maar is een kwestie van eenheid”, noemde de gouverneur van Gökçeada de gezamenlijke avondmaaltijd, die door de Turkse gemeente is georganiseerd. “Hier zijn nu mensen uit alle lagen van de samenleving en verschillende geloofsovertuigingen. Deze eenheid is juist nu zeer hard nodig”, liet gouverneur Muhittin Gürel weten.

Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (7)

De burgemeester van Gökçeada gaf aan dat het Turkse eiland erg vredig is. “We zijn trots dat we in eenheid en saamhorigheid zijn. Bovendien zit het eiland helemaal vol met toeristen, we hebben een bezettingsgraad van 100 procent. Zoals ook te zien is tijdens de iftar, is iedereen hier heel blij”, aldus burgemeester Ünal Çetin.

Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (2) Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (6) Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (4) Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (3) Moslims en christenen bijeen tijdens iftar op Turks eiland (5)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANAKKALE

Jul 03, 2016
Loading posts...