<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2022

Moslims en joden in België dienen petitie met 127.000 handtekeningen in

Belgische moslims en joden hebben woensdag uit protest een petitie met 127.000 handtekeningen ingediend tegen een voorgesteld verbod op het slachten van dieren volgens traditionele religieuze regels, respectievelijk halal en koosjer.

Op de laatste dag van ongeveer twee weken van debat over het voorgestelde verbod op ritueel slachten in de hoofdstedelijke regio, kwamen vertegenwoordigers van de moslim- en joodse gemeenschappen en andere leden van het publiek bijeen voor het Brussels Gewestparlement om de petitie in te dienen.

“We strijden al geruime tijd omdat deze wet die het Brusselse parlement probeert aan te nemen in naam van de bescherming van dierenwelzijn een ernstige schending van de religieuze vrijheden is”, reageerde Coşkun Beyazgül, voorzıtter van de Belgische Religieuze Stichting en woordvoerder van de Belgische Islamitische Coördinatieraad.

“Als zo’n beslissing in Brussel wordt genomen, zullen moslims en joden met groot onrecht worden geconfronteerd”, zei Beyazgül die ook benadrukte dat als de wet wordt aangenomen, dit te danken is aan rechtsextremisten en racisten.

“Het zou heel slecht zijn om deze boodschap te brengen vanuit een plek waar zoveel verschillende religies en culturen in vrede leven, in België en de hoofdstad van Europa, Brussel.”

Albert Gigi, de opperrabbijn van Brussel, zei: “Deze wet is oneerlijk en verkeerd. Het richt zich op religieuze minderheden, vooral moslims en joden.”

Gigi beweerde dat sommigen joden en moslims proberen af ​​te schilderen als ‘dierenmishandelaars’. “Wat voor ons onaanvaardbaar is, is het verbod op ritueel slachten, waarbij wordt beweerd dat door bedwelming, knock-out of verstikking door gas in te ademen, deze het dier minder pijn doen.”

In december 2020 werd een verbod op het slachten van dieren in Vlaanderen volgens de traditionele Islamitische en joodse regels bekrachtigd door het Europese Hof van Justitie.

Moslimgeleerden laten vaker weten dat de halalmethode van slachten deugdelijk is en een bijna onmiddellijke dood het minste lijden met zich meebrengt voor het dier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-06-2022

Jun 01, 2022
Loading posts...