<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2019

Moslims herdenken heilige nacht van Baraat

De Islamitische heilige nacht van Baraat, die wordt beschouwd als de nacht van vergeving en redding, wordt vrijdagavond in heel Turkije op een geschikte en vrijwillige manier herdacht.

Voorzitter van Diyanet Turkije Ali Erbaş verklaarde in zijn boodschap dat Baraat in de Islamitische traditie als veelbelovend wordt beschouwd, een overvloedig gezegende nacht waarin gelovigen goddelijke vergeving en genade zoeken.

“Ter gelegenheid van deze gezegende nacht wens ik vrede, geluk en gemak voor onze natie en Islamitische gemeenschap (Ummah), en ik smeek Allah Ta’ala ook om ons de maand Ramadan te laten bereiken, nadat we zijn gereinigd van al onze zonden die ons hart bezwaren”, schreef Erbaş in zijn bericht.

Erbaş benadrukte dat Baraat mensen het bewustzijn “van dienstbaarheid en verantwoordelijkheid die ons aanspoort om anderen te vergeven als we vergeven willen worden” moet schenken.

De Nacht van Baraat herinnert ook de komst van de naderende Ramadan, de gezegende maand van vasten. Lailat al Barat wordt herdacht op de 15e nacht van Sha’ban, de achtste maand van de Islamitische maankalender.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-04-2019

Apr 19, 2019
Loading posts...